Microsoft, Bethesda hayranlarını üzdü - Haberler - indir.com

Microsoft, Bethesda hayranlarını üzdü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bethesda, sevilerek oynana birçok popüler oyunun yapımcısı ve sıkı bir hayran kitlesine sahiptir. Fallout, Elder Scrolls ve Dishonored gibi popüler oyun franchise’larının arkasında olan şirket, hatırlamak gerekirse, Microsoft tarafından satın alınmıştı. Hatta öyle ki bu satın alma işlemi bugün itibariyle gerçek oldu. Fakat, ne yazık ki size bu oyun dünyasında yaşanan önemli el değiştirmenin tamamlanmasının ardından iyi haberler vermek mümkün olmayacak. Öyle ki, Xbox CEO’su, Bethesda oyunlarını Microsoft dışı platformlarda oynamak isteyenler için kötü haber verildi. 

Bazı oyunlar sadece Xbox ve PC’de olacak

Bugün içerisinde, Microsoft, Bethesda Games’in de içinde yer aldığı Zenimax Media 7.5 Milyar Dolarlık satın alma işlemleri nihayet tamamlandı. Bunun ardından ise Xbox CEO’su Phil Spencer’dan önemli açıklamalar yapıldı. Maalesef ki, Spencer'ın açıklamaları pek de mutlu edecek türden değildir. Özellikle de, Xbox veya PC platformlarını kullanmayan bir oyun severseniz, Xbox'ın patronunun sözleri pek de sizi mutlu etmeyecek. Öyle ki, Spencer, “Bethesda ekibinin Microsoft bünyesine katılımıyla birlikte, oyuncular Xbox konsolu, PC ve Game Pass’in Bethesda oyunları için en iyi platformlar olacağından emin olabilir. Hatta, bazı yeni Bethesda oyunların sadece bu platformlarda yer alacağını da ekleyeyim.” şeklinde konuştu. Bunun yanı sıra, Microsoft platformlarına özgü olacak olan oyunların hangileri olduğu şu an için bilinen bir durum değildir. Merak edilen esas konu, yeni strateji Fallout ve Doom gibi sevilen serilerin devam oyunlarını kapsayıp kapsamayacağıdır.

Microsoft Türkiye planları hakkında açıklamaMicrosoft Türkiye planları hakkında açıklama

Microsoft, oyun tarafında daha da güçlü olmaya odaklanıyor

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, bugün içerisinde Bethesda satın almasının tamamlanmasıyla beraber çatısı altındaki tüm oyun stüdyosu sayısını 23'e çıkarmayı başardı. Bu gerçekten de etkileyici bir rakam olarak değerlendirildi. Amerikan teknoloji devi, bu büyümenin büyük bir kısmının son yıllar içerisinde bu konuda harcadığı büyük miktarlarla beraber yaptığı satın alımlara borçludur. Her ne kadar şirket bu hamlelerinin şu an için meyvesini tam anlamıyla alamamış olsa da, Obsidian; Bethesda ve DoubleFine gibi stüdyoları bünyesine katmasının hiç de küçümsenmeyeceği aşikar bir durumdur. Microsoft cephesinden elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


Microsoft küçük işletmeler için ücretsiz site oluşturma imkanı sunuyorMicrosoft küçük işletmeler için ücretsiz site oluşturma imkanı sunuyor
Microsoft sunucularına yapılan saldırı için Çin merkezli bir casusluk grubunu suçluyorMicrosoft sunucularına yapılan saldırı için Çin merkezli bir casusluk grubunu suçluyor
Microsoft Edge aramalarda daha doğru sonuçlar verecekMicrosoft Edge aramalarda daha doğru sonuçlar verecek

PAYLAŞ