Microsoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı Üretti - Haberler - indir.com

Microsoft, Apple MacOS için Antivirüs Yazılımı Üretti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-23 23:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Microsoft hız kesmeden çalışmalarına devam ederek Apple macOS için yazılım üretti. Microsoft, Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), virüs ve zarar vermek amaçlı üretilen yazılımlardan koruma programını Apple'ın macOS platformuna getireceği haberini verdi. Takipçilerine duyurduğu haberde programın önizlemesini de yayınlayan Microsoft, Apple'ın güvenlik açısından yanında oluyor. Gelişen teknoloji ile beraber maalesef büyük güvenlik açıkları ile karşı karşıya geliyoruz. Büyük teknoloji şirketleri bu konu hakkında titizlikle davranarak kullanıcılarının herhangi bir güvenlik sorunu ile karşı karşıya gelmemesi adına çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu konu hakkında Microsoft'da Apple'ın yanında olarak güvenlik durumunu üst düzeye çıkararak Apple macOS için antivirüs yazılımı geliştirdi. 

Apple'dan dikkat çeken gizlilik reklamıApple'dan dikkat çeken gizlilik reklamı

İlk aşamada Microsoft'un Windows kullanan cihazlarda kullanılmak üzere ürettiği, virüslere ve cihazlara zarar verecek yazılımlara karşı koruma desteği sağlayan Windows Defender ATP, yeni düzenlemek ile Apple macOS'a geliyor. Windows Defender ATP, yeniden tasarlanarak Apple cihazlar için koruma sağlamak adına baştan yaratılıyor. Microsoft'tan gelen açıklamalara baktığımız taktirde programın isminin de Microsoft Defender ATP şeklinde güncelleneceği bilgisi ortaya çıktı. Windows cihazlar haricinde de kullanılan bu antivirüs yazılımının adınında Windows olarak kalması pek mantıklı olmayacaktı. 

Apple, Windows'un yazılımı tarafından korunacak

Program şu an için sadece macOS Mojave, macOS High Sierra ve macOS Sierra modelli cihazlarda destekliyor. Microsoft, Apple platformlarındaki deneyimin de Windows platformlardaki deneyimle aynı olacağını söylüyor. Kötü amaçlı içeriklere karşı yüksek koruma sağlamak amacıyla yeniden Apple için tasarlanan Windows Defender ATP yazılımının içerikleri şimdiden merak konusu olarak karşımıza çıkıyor. Yazılımın önizleme versiyonu ise şimdilik Microsoft tarafından seçilen belirli kullanıcılara verilerek aktif halde kullanıma sunulacak. Yeni gelen yazılım programının içeriğinde yazılım koruması bulunacak ve aynı zamanda Mac cihazlara virüs taraması yaparak cihazları kötü amaçlı içeriklerden koruyacak. Son derece kullanışlı bir yazılım olarak değerlendirilen Microsoft Defender ATP, Windows cihazları nasıl koruyorsa Apple'ın cihazlarını da kötü amaçlı içeriklere karşı koruyacak. 

Microsoft Defender ATP kullanıcıları gerçek zamanlı olarak koruma sistemini açıp kapatacak. Elle kontrol edilen açıp kapatma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bulut koruma ve otomatik örneklendirme özellikleri de bulunacak. Bu yeni yazılım kullanıcılara dosyaları için, çeşitli yollar ve özel koşullar ekleyebilme seçenekleri sunacak. Bunların yanı sıra Windows'un yeni güvenlik yazılımının güncellemelerini elle indirme imkanını da sunulacak. Merakla beklenen bu güvenlik yazılımı tıpkı Windows versiyonu gibi Mac versiyonu da bütünleşik özel güncelleme aracına sahip olacak. Apple MAC cihazlarda güvenlik açısından Microsoft Defender ATP yazılımını kullanan kullanıcılar, Microsoft tarafından sunulan portallara erişim sağlayabilecek. Microsoft, geçmişte olan şekilde uyarılar yapıp bu uyarılara göre takip edilecek adımları detaylı bir şekilde sunacağını ancak artık bu hizmeti macOS kullanıcılarının da alacağının bilgisini verdi. Windows'un Aplle için düzenlediği bu güvenlik yazılımının cihazlarda nasıl çalışacağı şu an için bir çok kitle tarafından merak konusu. 

 


Vodafone ve Microsoft Sesli Asistan GeliştiriyorVodafone ve Microsoft Sesli Asistan Geliştiriyor
Microsoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a GeliyorMicrosoft Ekran Yansıtma Özelliği Windows 10'a Geliyor
Qualcomm ve Apple'ın Davası SonuçlandıQualcomm ve Apple'ın Davası Sonuçlandı

PAYLAŞ