Microsoft, Apple ile aynı sokakta çalışacak - Haberler - indir.com

Microsoft, Apple ile aynı sokakta çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-12 09:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Teknoloji devi yazılım şirketleri arasında yer alan Microsoft, diğer şirketlerle olan rekabetini bir üst seviyeye taşıyarak Avrupa’daki ilk mağazasını açmak için hazırlanıyor. Microsoft bildiğiniz üzere geçtiğimiz dönemlerde Sydney’de ve New York Ctiy’de mağaza açmıştı. Şirket yeni mağaza için üçüncü yeri Londra olarak belirledi. Ancak Microsoft’un yeni mağazasında dikkatleri üzerine toplayan en büyük etken ise mağazanın bulunduğu konum oldu. Londra’da yeni bir mağaza açmaya hazırlanan şirket konum olarak Apple’ın karşısındaki mağazayı seçti. Bu durum da akıllara iki dev şirket arasında ciddi bir rekabet başlayacağının ve bu savaşı kimin kazanacağının sorusunu düşürdü. 

Microsoft Apple’a rakip oluyor 

Microsoft Surface Değişime GidiyorMicrosoft Surface Değişime Gidiyor

Microsoft’un Londra’da açacağı mağaza, şirketin Avrupa'daki ilk mağazası olma özelliğiyle şirket açısından büyük bir önemde taşıyor. Avrupalı müşterilerine artık kendi mağazasında daha gelişmiş bir hizmet sunabilecek olan Microsoft bu sayede, teknoloji rekabetinde diğer firmalarla olan savaşında da güçlü bir konum elde etmiş olacak. Londra’nın en ünlü alışveriş noktası olan Oxford Circus’da açılacak olan mağaza, Londra’nın Regent Caddesi üzerinde bulunan Apple’ın mağazasına da oldukça yakın bir konumda. 

En değerli şirket Apple değil, Microsoft oldu

Microsoft’un Avrupa’da bir mağaza açması aynı zamanda şirketin çevrimiçi satışlarını tamamlayabilmek için attığı önemli bir adım. Bu sayede şirket Avrupa’da fiziksel bir varlık elde edebilecek. Buda Microsoft’a her teknoloji devi şirket gibi büyüme sağlayacak bir etkiye sahip. 

Önemli araştırma şirketleri arasında yer alan Retail Economisc CEO’su olan Richard Lim, teknoloji şirketlerinin kullanıcılarına mağaza içi deneyimler sunarak tüketicilerle aralarında sadakat oluşturmayı hedefledikleri konusuna dikkat çekti. Richard Lim bu konuda perakende satışın ziyadesinde tecrübenin daha önemli olduğunu da vurguladı. 

Microsoft mağaza deneyimini arttıracak 

Microsoft Londra’da açacağı mağazada kullanıcılarına geniş bir deneyim sunmayı planlıyor. 3 katlı olarak açılacak olan mağazada, oyun severlere özel bir Xbox odasının yanı sıra özelleştirilmiş McLaren odası da bulunuyor. Kurumsal tüketicilerini de göz ardı etmeyen şirket misafirleri için özel bir toplantı odasıyla birlikte, yazılım öğrencilerine özel kodlama öğretecek bir sınıfı da mağaza içerisinde faaliyete sokacak. 

Dünyanın en değerli marka listesinde bir numara değişiyor!

Microsoft’un İngiltere CEO’su olan Cindy Rose ise konu hakkında, yeni açılacak olan mağazanın hem genel tüketicileri, hem de işletmelerle birlikte oyunculara da hitap eden bir alan olacağını vurguladı. Yeni açılacak mağazanın odak noktasında ise Microsoft Surface bilgisayarlar ve tabletler bulunuyor. 

Son senelerde önemli şirketlerden bazıları mağazalarındaki yetersiz satışlardan dolayı kapanma kararı almışlardı. Bu durum tüketicilerin çevrim içi yani internet alışverişine olan ilgilerinin daha çok arttığı düşündüğünde de oldukça normal. 2018 senesindeki verilere göre İngiltere’nin en iyi 500 caddesinde bulunan 1.481 mağaza kepenklerini indirdi.  Attığı bu adımla bir risk alan Microsoft’un sunmuş olduğu olanaklarla oluşan bu açığı kapatmaya yönelik bir girişimde olduğunu da söyleyebiliriz.  


Microsoft Edge'den Yüksek Güvenlik ÖnlemleriMicrosoft Edge'den Yüksek Güvenlik Önlemleri
Microsoft tüm programlarını tek programda birleştirdiMicrosoft tüm programlarını tek programda birleştirdi

PAYLAŞ