Microsoft, ABD ordusuna giyilebilir teknoloji ürünleri tasarlıyor - Haberler - indir.com

Microsoft, ABD ordusuna giyilebilir teknoloji ürünleri tasarlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Microsoft ABD ordusuna teslim edilmek adına HoloLens'i temek alan bir giyilebilir teknoloji ürünü tasarımıyla ilgileniyor. Konuyla ilgili olarak bazı detaylar şirket tarafından blog yazısında paylaşıldı. 

Bilişim dünyasının dev ismi gelecekteki 10 yıl boyunca 120 bine kadar başlığı orduya teslim etmeyi planlıyor. CNBC tarafından belirtilen bilgilere göre bunun için 21.88 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı. Entegre Görsel Artırma Sistemi (IVAS) başlıkları, HoloLens tabanlı olacak ve Microsoft Azure bulut hizmetleri tarafından daha da güçlü bir hale getirilecek. Yüksek çözünürlüklü gece, termal ve asker kaynaklı sensör verileri sunabilen bir baş üstü ekranı bulunacak. Microsoft IVAS cihazlarının askerleri daha güvenli tutacak ve onları daha verimli hale getirecek bir platform sağlayacağını dile getiriyor. 

Microsoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldiMicrosoft Edge tarayıcısına dikey sekmeler özelliği geldi

Şirket, “Program, çeşitli senaryolarda bilgi paylaşımına ve karar almaya olanak tanıyan gelişmiş durumsal farkındalık sağlıyor.” dedi. “Microsoft, son iki yıldır ABD Ordusu ile yakın bir şekilde çalıştı ve birlikte, Askerlere görevlerini yerine getirmeleri için gerekli araçları ve yetenekleri sağlamak için bir ürünün hızlıca prototiplenmesini sağlamak için Asker Merkezli Tasarımına öncülük ettik.” Bir ABD Ordusu bildirisinde ise, “Sistem aynı zamanda, gerçekçi bir karma gerçeklik eğitim ortamı sağlamak için artırılmış gerçeklik ve makine öğreniminden yararlanıyor, böylece Yakın Savaş Gücü (CCF) herhangi bir düşmanla karşılaşmadan önce prova yapabilir.” ifadesi yer aldı.

Microsoft, Hololens tabanlı kulaklıkların gelişimini gerçekleştirmek için 479 milyon dolarlık bir sözleşmeyi imzaladıktan sonra, 2018'den bu yana ABD Ordusu ile çalışma içerisindedir. Fakat haberler şirket tarafından eleştirilerle karşılanıyor. Aynı zamanda şirket, 2020 yılının son günlerinde Pentegon'daki bulut ağını yeniden canlandırmak adına 10 milyon dolarlık Ortak İşletme Savunma Altyapısı (JEDI) sözleşmesini kazandı, ancak bu zafer birçok yasal zorlukla karşı karşıya kaldı.

HoloLens, 2019’da ikinci nesil başlığın piyasada yerini almasından bu yana büyük bir değişim söz konusu oldu. Fakat yeni bir HoloLens 2 Endüstriyel Sürümü Şubat 2021’de duyuruldu ve yakın zaman içerisinde piyasada yerini alması bekleniyor. Başarılı isim Microsoft, bu yeni başlığın işletmeler tarafından uzaktan uzman tavsiyesi vermek, görevin gerçekleşmesine yardımcı olmak adına etkileşimli 3B kılavuzlar sağlamak ve çalışanların eğitimini kolaylaştırmak adına kullanılabileceği aktarıldı. Bu kullanım durumları ABD Ordusu’na da taşınabilecek.


Microsoft Teams için cihazlar arası görüşme aktarma özelliği yoldaMicrosoft Teams için cihazlar arası görüşme aktarma özelliği yolda
Microsoft Xbox için Edge testlerine başladıMicrosoft Xbox için Edge testlerine başladı
Microsoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyorMicrosoft Chrome'la rekabet edebilmek için Edge'yi güçlendiriyor

PAYLAŞ