Microsoft 5 milyon kişiye ücretsiz dijital eğitim verecek - Haberler - indir.com

Microsoft 5 milyon kişiye ücretsiz dijital eğitim verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 13:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft ile Nijerya hükümeti arasında yapılan anlaşmalar doğrultusunda 5 milyon kişiye dijital eğitim vereceği belirtildi.

Nijerya hükümeti tarafından yapılan son açıklamalarda, Microsoft ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda ülkede genelinde dijital bir eğitim döneminin başlayacağı bildirildi. Dijital Beceriler Programı olarak adlandırılan yeni programın, hükümet ile Microsoft arasında yapılan özel görüşmeler neticesinde hayata geçeceği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalar ve detaylar ise Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Laolu Akande tarafından yazılı olarak paylaşıldı.

Microsoft yeni reklamında Apple ile dalga geçtiMicrosoft yeni reklamında Apple ile dalga geçti

6 bölgede toplam 5 milyon kişiye eğitim fırsatı

Program, ülkede belirlenen 6 özel bölgede toplam 5 milyon kişiye sunulacak. Tamamen ücretsiz bir şekilde verilecek dijital eğitimlerle ülkedeki teknolojik dönüşüm ve çocukların bu alandaki teknoloji açığının kapatılması hedefleniyor. Üstelik Microsoft’un ülkeye yönelik planları sadece ücretsiz dijital eğitim ile sınırlı değil. Yazılı açıklamada çok fazla detay belirtilmemiş olsa da proje dışında 3 yıllık süre boyunca Microsoft tarafından Nijerya'ya farklı yatırımlar yapılacak. 27 bin yeni iş kurmanın hedeflendiği proje kapsamında özellikle eğitim alan gençlerin istihdam edilerek ülke ekonomisine katkı sağlaması ve ülkede dijital olarak yeni bir yapılandırılmanın gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 


Microsoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacakMicrosoft Edge yeni güncellemeyle Office dosyaları açılacak

PAYLAŞ