Microsoft, 4 oyun firmasını satın aldı - Haberler - indir.com

Microsoft, 4 oyun firmasını satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-11 15:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Birçok alanda olduğu gibi oyun alanında da en aktif şirketlerden birisi olan Microsoft, oyun dünyasında başarılı işler çıkarmaya devam ediyor. Microssoft'un bu alandaki en büyük rakibi Sony. Son zamanlarda Micrososft'un Sony karşısındaki yeri değerlendirildiğinde, rakibinin biraz gerisinde kaldığı görülüyor.  Bu nedenle, Microsoft imzalı Xbox One oyun konsolu kullanıcıları da durumdan şikayetçiler. Microsoft'un yeniden rakibine yetişmesi ve geçmesi için, bazı adımlar atması bekleniyordu. Oyun dünyasın yönelik ne gibi çalışmalar yapacağı merak edilen Microsoft'un, 4 oyun firmasını bünyesine kattığı öğrenildi.  Yeni satın alımları, Xbox'ın başında yer alan isim Phil Spencer tarafından duyuruldu.

Microsoft'un oyun çeşitliliğini arttırması bekleniyor

Son dönemlerde Sony'nin oyun konsolu Playstation, oldukça iyi dönemlerini yaşıyor. Rakibi karşısına her geçen gün daha da güçlenen oyun konsolu, bünyesine kattığı oyunlarla da oyuncuların ilk tercihleri arasında. Bu nedenle Xbox kullanıcıları Microsoft'tan bazı adımlar bekliyor. E3 kapsamında düzenlenen Microsoft etkinliğinde yapılan açıklamalara bakılırsa, bu adımlar yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Phil Spenceri konferansta Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs ve Compulsion Games'i bünyelerine kattıklarını duyurdu.

Satın alınan oyun firmalarından Playground Games, daha öncesinden de Microsoft ile ortak çalışmalar yürütüyordu. Micrososft'un sevilen serisi Forza'nın geliştiricisi Playground Games, E3'te de Forza Horizon 4 ile görüldü. Ninja Theory ise geçtiğimiz yıl çıkan oldukça ilgi görmeyi başaran yapımlardan biri olan Hellblade'in geliştiricisi. Undead Labs ise State of Decay ile biliniyor. Son olarak satın alınan dördüncü firma  Compulsion Games ise henüz tanıtılmayan ve yıl sonunda tanıtılması planlanan We Happy Few oyunu üzerinde çalışma yürütüyor. Bu satın alımların, Microsoft'a sağlayacağı katkıların nasıl olacağı, merakla bekleniyor.





PAYLAŞ