Microsoft, 238 cinsiyet ayrımcılığı şikayeti ile karşı karşıya - Haberler - indir.com

Microsoft, 238 cinsiyet ayrımcılığı şikayeti ile karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 14:19:16
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Microsoft, bu hafta sunulan mahkeme dosyalarına göre, ABD merkezli teknik işlerde çalışan kadın çalışanlar tarafından 238 toplumsal cinsiyet ayrımcılığı veya cinsel taciz vakalarından suçlandı. Şikayetler 2010 ve 2016 arasında yapılmış ve şirkette çalışan kadınlara ücret artışları veya terfilerini sistematik olarak reddetmiş olduğu ortaya çıktı. Davacının avukatları, bir sınıf davası olarak devam etmek için bastırıyorlar, ancak bir dava henüz gelişmeye kaydetti.

Tabii ki Microsoft, 118 cinsiyet ayrımcılığı şikayetinden sadece birinin "kurulmuş" olduğu düşünülen iddiaları reddediyor. Şirket, çeşitliliği ve katılımı teşvik etmek için yılda 55 milyon dolardan fazla harcadığını ve geçtiğimiz yıl, cinsel taciz iddialarında ihtilaflı tahkim anlaşmalarının gerekliliğini ileri sürdüğünü söylüyor. Bu da teoride, mağdurların şikayetlerle daha rahat ilerleyebileceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, bu durumun en son durumun arkasındaki kadınlarla hiçbir ilgisi olmamasının yanı sıra, şirketin şikayetleri kamuya açık hale getirme konusundaki önceki tavrıyla bir ölçüde çelişiyor. Microsoft, kadınların insan kaynakları şikâyetlerinin sayısının gizlilik altında tutulması gerektiğini ileri sürmüştü çünkü sonuçların yayınlanması, başkalarının gelecekteki sorunları rapor etmesini engellemesine neden olabilirdi.

ABD Bölge Yargıcı James Robart, davacının sınıf eylem statüsü talebini henüz belirlemedi - izin verildiği takdirde, 8 bini aşkın kadını kapsayabilir. Microsoft, davacıların "yeterli çalışanı etkileyecek" uygulamaları bir sınıf eylemini zorunlu kılmadığını belirtti; bu da soruna neden olan, anlamlı değişiklik için kaç kadının etkilenmesi gerektiğini sorusunu akıllara getiriyor.





PAYLAŞ