Microsoft 1809’un destek süresi uzattı - Haberler - indir.com

Microsoft 1809’un destek süresi uzattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bugün bir blog yazısı yayınlayan Microsoft koranavirüs pandemisi nedeniyle yeni bir karar daha aldığını açıkladı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını açıklandığı ilk günden peri hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Çin’de salgının boyutlarının ilerlemesi hem sağlık sektörünün, hem de dünya teknolojisindeki üretimlerin tıkanmasını da beraberinde getirmişti. Ocak ayından itibaren dünyaya yayılan virüs sağlıktan yazılıma kadar hala pek çok sektörde dinamikleri değiştirmeye devam ediyor. Uzun bir süredir dünyanın gündeminde olan SARS-COV-2 pandemisinin etkileri nedeniyle yazılım sektörü de strateji değişikliğine gitmek zorunda olan sektörler arasında kaldı. Bu şirketlerin başında gelen Microsoft yayınladığı bir blog yazısıyla yapı 1809’un destek süresiyle ilgili değişikliğe gitme kararı açıldığını açıkladı.

Microsoft Project xCloud'u 11 ülkede daha kullanıma sunuyorMicrosoft Project xCloud'u 11 ülkede daha kullanıma sunuyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda Microsotf yapı 1709’un kurumsal sürümler için destek süresini uzattığını duyurmuştu. Kullanıcılarına destek olabilmek için bu tutumunu devam ettiren yazılım devi yeni yayınladığı duyuruda 1809’un daha uzun süre güncelleştirme almaya devam edeceğini açıkladı.

Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations, ve  IoT Core edition’u kapsayan bu kararla birlikte yapı 1809’u kullanan Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarların destek süresi 12 Mayıs’tan 10 Kasım’a uzatıldı.

İçinde bulunduğumuz süreçle ilgili olarak önemli kararlar aldığının altını çizen Microsoft yazısında bu dönemin herkesin için daha kolay geçmesi adına böyle bir karar aldığını belirtmiş. Ayrıca  şirket 6 aylık bu uzatma zarfında yapı 1809 için özellik güncelleştirmeleri durduracağını ve güvenlik yamalarına odaklanılacağını da açıkladı.


Microsoft Teams rekor kırdıMicrosoft Teams rekor kırdı
Microsoft Edge 81 pek çok yeni özellikle yayınlandıMicrosoft Edge 81 pek çok yeni özellikle yayınlandı

PAYLAŞ