MicroSD kartlara Android uyumluluk sembolü - Haberler - indir.com

MicroSD kartlara Android uyumluluk sembolü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-25 14:30:57
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Teknoloji
Android uygulamalarını microSD kartına kurmak isteyen ancak performans konusunda endişe yaşayanlar, SD Birliği tarafından belirlenen yeni standartlarla önünü görebilecek.

Android dünyasında başta oyunlar olmak üzere uygulamaların boyutları giderek artıyor. Kullanıcılar da haliyle ek dosyaları veya uygulamanın tamamını microSD kartlara kurmayı tercih ediyor. Bununla birlikte hafıza kartlarının akıcılık için belirli bir hız seviyesinin üzerinde olması şart. SD Birliği bu konuyu masaya yatırdı.

microSD kart teknolojisi son yıllarda depolama alanı açısından ilerleme göstermişti. Hız konusunda köklü bir değişiklik ile karşımıza uzun bir süredir çıkmayan microSD teknolojileri için yeni standart duyuruldu.

Yeni Standartlar

Bildiğiniz gibi microSD kartların sonunda HC ve XC sembolleri yer alıyor. HC = high capacity ve XC = eXtended capacity anlamına geliyor. HC ile biten hafıza kartları 4 GB ile 32 GB arasında depolamaya XC ile biten kartlar ise 32 GB ile 2 TB arasında depolama alanına sahip. Şimdi bu sembollere bir yenisi daha ekleniyor.

SD Kart Birliği, A1 ismini verdiği yeni sembolünü microSD kartlara taşımaya hazırlanıyor. Android Marshmallow ve sonraki Android sürümleri için büyük önem taşıyan A1 sayesinde uygulamalar microSD kartta daha hızlı çalışacak.

A1; saniyede 1.500 rastgele okuma erişimi (IOPS) 500 rastegele yazma ve saniyede 10 MB sıralı ardaşık performansı sunuyor.

A1 sembolünü taşıyan microSD kartların ne zaman satışa sunulacağı ve ne kadar depolama alanına sahip olacağı henüz bilinmiyor.

Kartlarda yazı alanının büyüklüğüne göre A1 veya A1 App Performance şeklinde iki farklı logo görünecek. SD Birliği yeni standartları bir an evvel hayata geçirmeyi planlıyor. Hali hazırda bu standartları karşılayan microSD kartlar yeni üretimde logosunu da taşıyor olacak. Yeni gelişmenin fiyata bir etkisi olacak mı bilinmiyor.

 





PAYLAŞ