Metro Exodus, Sadece Epic Store Üzerinden Satılabilir! - Haberler - indir.com

Metro Exodus, Sadece Epic Store Üzerinden Satılabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 16:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Oyun

Oyuncuların merakla beklediği oyunlardan birisi olan Metro Exodus, çok büyük bir hayran kitlesine sahip. Bu oyunun çıkışı ve sistem gereksinimleri paylaşılsa da gelen bilgiler arasında çok daha ilginç bir bilgi var. Oyun sadece Epic Store üzerinden satışa çıkabilir. 

PUBG Lite'ın Sistem Gereksinimleri Nasıl?

2019'da Nintendo Switch'e hangi oyunlar gelecek?2019'da Nintendo Switch'e hangi oyunlar gelecek?

Metro Exodus, Sadece Epic Store Üzerinden Satılabilir!

Epic Games'in mağazasının açılmasının ardından birçok kullanıcı bu mağazaya yönelmişti. Sanal oyun mağazacılığına hızlı giriş yapan şirket, özel lansman anlaşmaları yapmaya devam ediyor. Son olarak bu oyunun geliştiricisi ile ortaklık yapan Epic Games, Metro Exodus'u kendi mağazası olan Epic Store üzerinden satacak. Bugüne kadar sanal oyun mağazacılık konusunda lider isim olan Steam, yapılan satışlardan yaklaşık olarak yüzde 30'luk bir pay alıyordu. Eğer bu oyunun satışları 10 milyon dolar üzerine çıkarsa pay da bir miktar düşüyordu.

Stüdyolar, uzun süredir Steam'in gelir paylaşımı eleştiriyordu. Epic Store'un açılmasından sonra stüdyolar bu mağazaya yönlenmeye başladı. Çünkü Epic Store sadece yüzde 12'lik bir kesinti oranı ile stüdyolara ilaç gibi geldi. Ayrıca son dönemlerde yapılan anlaşmalarda çoğalmaya devam ediyor. Discord'un sanal mağazasının da sadece yüzde 10'luk bir kesinti yapacağı açıklaması da stüdyoların dikkatini çekmeye başlamıştı. Her ne kadar Discord milyonlarca oyuncu tarafından kullanılsa da gündeme damga vuran Fortnite oyunun geliştiricisi olan Epic Games'in çok daha sağlam iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Epic Store üzerinden yaklaşık olarak yüzde 88 oranında gelir payı alacak olan Deep Silver, stüdyosunun elini güçlendirecek. Firma oyunun çıkış fiyatını da açıkladı. Metro Exodus yaklaşık olarak 50$ civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Böylece yükesk gelir payı oyunculara da yansıyacak. FPS tarzında geliştirilen bu oyun 15 Şubat tarihinde oyun pazarında yerini alacak. Bu oyunun ülkemizde yaklaşık olarak 180 Türk Lirası ve 400 Türk Lirası arasında olacağı düşünülüyor. Oyun mağazalarının tümünde ise 2020 yılında yer alacak.

Geliştiriciler artık mağazalara büyük paylar ödeyip, emeklerinin boşa gitmesini önlemek istiyor. Bundan dolayı da Steam gibi büyük kesinti alan mağazalar yerine Epic Store ve Discord mağazalarına yöneliyorlar. Bu da stüdyolara çok daha fazla gelir sağlamaya yardımcı oluyor.


Bu Hafta Hangi Oyunlar Çıkacak?Bu Hafta Hangi Oyunlar Çıkacak?
Call of Duty, son 10 yılın en çok satan konsol oyunu olduCall of Duty, son 10 yılın en çok satan konsol oyunu oldu
Bu hafta kaçırmamanız gereken 5 Android uygulama ve oyunuBu hafta kaçırmamanız gereken 5 Android uygulama ve oyunu

PAYLAŞ