Messenger, yanlış haberleri engelleyecek yeni güncelleme aldı! - Haberler - indir.com

Messenger, yanlış haberleri engelleyecek yeni güncelleme aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Facebook platformunun mesajlaşma uygulaması Messenger'a, yalan ya da yanlış olan haberlerin yayılmasını engellemek amaçlı yeni bir özellik geldi. Söz konusu bu özellik ile beraber Messenger’da bir mesajı en fazla 5 kişiye iletmek mümkün olacak. Facebook, ilk olarak WhatsApp platformu için kullanıma sunduğu mesaj iletme sınırını şimdi de mesajlaşma uygulaması Messenger için sundu. Hatırlamak gerekirse WhatsApp , yalan haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla bir mesajı ileterek gönderilmesini sınırlıyor. İşte şimdi bu benzer durum Messenger için de geçerli olacak. 

Messenger'da WhatsApp  gibi yalan haberleri engelleyecek

Her ne kadar mesaj iletme sınırının yalan yanlış haberlerin önüne geçmek için etkili bir durum olmadığı düşünülüyor olsa da, Facebook'un açıklamalarında bunun tam tersi olduğu gösteriliyor. Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamaya göre mesajların iletilmesini sınırılandırmak, yalan haberlerin viral olmasını engelleme noktasında oldukça fayda sağlıyor. Öyle ki WhatsApp da geçen ay, bu sınırlama dolayısıyla iletilen mesajların sayısında %70′e kadarlık bir düşüş yaşandığını söylemişti. Bu bağlamda Facebook, Messenger uygulamasına da bu özelliği getirerek ilgili mesajın sadece 5 farklı sohbete iletilebilmesini sağlayacak.

Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?

Messenger platformunun gizlilik ve güvenliğinden sorumlu olarak yöneticilik yapan Jay Sullivan, yeni güncellemeyi; “Kaosa neden olmak, belirsizlik yaratmak veya yanlışlıkla doğru bilgileri baltalamak isteyenlerin çabalarını engellemeye yardımcı olmak için Messenger’da yönlendirme sınırı getiriyoruz. Messenger’ın arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantı kurmak için güvenli ve güvenilir bir platform olmasını istiyoruz.” ifadeleriyle açıklamada bulundu.

Elbette ki şirketin bu adımı yalan haber yayılımını kökten durdurmayacak. En nihayetinde yalan haberlerin yayıldığı tek yer Facebook ekosistemi değil. Ancak Messenger uygulamasının dünya çapında 1,5 milyardan fazla kullanıcısı olduğunu düşündüğümüzde, böyle bir sınırlamanın oldukça fayda sağlayacağını ifade etmek mümkündür. Bu adımların yalan haberlerin önüne geçmek için atıldığının altını da çizmek gerekir. 


Facebook, Messenger için Face ID özelliğini test etmeye başladıFacebook, Messenger için Face ID özelliğini test etmeye başladı
WhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği yoldaWhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği yolda
Facebook Messenger ekran paylaşım özelliğine kavuştuFacebook Messenger ekran paylaşım özelliğine kavuştu

PAYLAŞ