Messenger Üzerinden Gönderilen Mesajı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Messenger Üzerinden Gönderilen Mesajı Geri Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-13 15:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Dünyanın en büyük sosyal medyası olan Facebook, oldukça ciddi özellikler ile yenilenmeye devam ediyor. Şuan ki kullanıcı sayısı itibariyle dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, yediden yetmişe herkesini kullandığı özel bir sosyal paylaşım istedir. Facebook üzerinden mesajlaşabildiğiniz gibi Facebook'un tamamen mesajlaşmak için özel olarak tasarladığı Messenger uygulamasını da tamamen ücretsiz olarak tıpkı Facebook gibi kullanabilirsiniz. Messenger uygulaması, Facebook hesabınızda bulunan arkadaşlarınız ile sohbet edebileceğiniz özel bir ortam sunuyor. 

Mesajlaşma uygulamaları olarak tasarlanan uygulamaların birbirinden farklı gelişmiş özellikleri vardır. Bunlardan en önemlisi ise gönderilen mesajları geri ama özelliğidir. Üstelik bu durumdan kullanıcılar son derece memnun olacaktır. Zaman zaman yanlış kişilere atılmaması gereken mesajlar gönderebilirsiniz. Bu gibi durumlarda göndermiş olduğunuz mesajı anında geri alabilirsiniz. Bu konu daha önce WhatsApp'da da konuşmuştu ve sonunda gerçekleştirilmişti. Belirli bir süre içerisinde WhatsApp uygulaması üzerinden arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajları iki taraftan da hızla silerek karşı tarafın mesajı görmesini engelleyebilirsiniz. Şimdi ise gönderilen mesajı silme özelliğini özelliği Messenger uygulamasına geldi. 

Facebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli OlduFacebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli Oldu

Facebook üzerinden gönderilen mesajları geri almak özelliği Android ve iOS kullanıcıları için sunuldu. Facebook Messenger uygulaması üzerinden gönderilen mesajları geri alma özelliği, Facebook arkadaşlarınıza yanlışlıkla göndermiş olduğunuz mesajlar karşı taraf görmeden silmenizi sağlayacaktır. Facebook üzerinden gönderilen mesajları herkesin sayfasından silme seçeneği nihayet Android ve iOS cihazlarda kullanılmak üzere aktif hale getirilmiştir. Yazımızın içeriğinde Messenger üzerinden arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajları silme işlemlerini nasıl yapacağınız konusunda bilgi edineceksiniz.

Facebook Messenger'dan gönderilen mesajları geri alma

Kullanıcıların belkide en çok ihtiyaç duydukları özelliklerden biri sonunda Messenger uygulamasında yerini aldı. Facebook uygulamasının Messenger hizmetini kullanarak Facebook arkadaşlarınıza gönderdiğiniz yeni mesajları her iki taraftan da hızla silebilirsiniz. Eklenen mesaj geri alma, kaldırma, yanlışlıkla gönderilen mesajı herkes görmeden silmek, kaldırmak için harika bir özellik olarak uygulamanın özelliklerine dahil edilen bu eşsiz özelliği yanlış olmuş bir şeyin önüne geçecektir. Söz konusu bu özellik uzun süredir test aşamasındaydı. Bu özellik artık kullanıcıların beğenisine sunulmuş olup aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Tüm Android ve iOS kullanıcıları artık Facebook Messenger uygulaması üzerinden gönderilen mesajları geri alabileceksiniz.

Yanlışlı istemeden gönderilmiş olan bu mesajları kolaylıkla silerek geri alabilirsiniz. Gönderilen mesajları silmek için sadece 10 dakikanız olacak. Yani yaklaşık 10 dakika içerisinde göndermiş olduğunuz mesajları her iki taraftan da silmenize izin veriliyor. Mesajı hem karşıdan hem de kendinizden silebildiğiniz gibi sadece kendi sohbet alanınızdan da kaldırabiliyorsunuz. Bunun için yine mesaja dokunup bu sefer Kendin İçin Kaldır (Remove For You) seçeneğini kullanıyorsunuz. Bu özelliklerin sunduğu imkanlardan faydalanarak akıllı cihazınızı çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Gönderilen mesajları geri alma özelliği şu an için Facebook Messenger Lite uygulamasında aktif değildir. Burada söz konusu mesaja dokunulduğu taktirde sadece Sil seçeneği çıkıyor. Mesajları kaldırma özelliği belki de sadece Messenger uygulamasına özel olarak kalacaktır. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama ZamanaFacebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana
Facebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine SonuçlandıFacebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine Sonuçlandı
Facebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan YoldaFacebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan Yolda

PAYLAŞ