Meşhur çentik Chrome'a geliyor - Haberler - indir.com

Meşhur çentik Chrome'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 13:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google mobil sonrasında mobil tarayıcı Chrome için de çentik desteğine hazırlanıyor. İşte detaylar.

Pixel 3 serisi ile beklenti yaratan Google, bu seride çentikli bir tasarıma yer vereceği konusunda büyük ipuçları vermiş durumda. Gündemde bu haberler konuşulurken mobil Chrome için de çentik desteğinin geleceği açıklandı.

Android P ile bir çentik daha geliyor!Android P ile bir çentik daha geliyor!

Apple tarafından yapılan geliştirmeleri yakından takip eden Google 3.5mm kulaklık girişinin ardından Apple’ın çentikli akımına da dahil oluyor. iPhone X ile birlikte başlayan çentikli tasarıma Google’ın da dahil olacağı duyurulurken Google sadece telefon modelinde değil, mobil Chrome tarayıcısında da çentik desteği sunacak. Öyle ki piyasaya yeni sürdüğü Android Pie ile birlikte bu konuda ilk adımı atan marka, farklı uygulama ve modellerinde de benzer şekilde yeniliğe gidecek.

Çentik desteği Chrome 69 ile gelecek

Mobil tarayıcının Chrome 69 sürüme güncellenmesi ile birlikte kullanıcılara sunulacak çentik desteği, aynı zamanda Chrome için de bir dönüm noktası olacak. Bu durum için yapılan uzman değerlendirmelerinde ise özelliğin kullanılabilmesi adına web sitelerinin mobil sürümlerinde bu desteği sağlaması gerekiyor. Bu nedenle sadece Google tarafından böyle bir yeniliğe gidilmesi kullanım adına yeterli olmayabilir.

Çentik desteği için sunulacak Chrome 69’un yayınlanma tarihi olarak ise Eylül ayı gösteriliyor. Bu bakımdan uzun bir süre geçiş için uygun görülüyor. Çentik desteğinin sunulmaya başlanması ile birlikte başlayan uyumsuzluk sorunları Google için de bir alışma süreci yaratabilir.


Apple'ın tek kameralı ve çentikli iPhone modelinden bir sızıntıApple'ın tek kameralı ve çentikli iPhone modelinden bir sızıntı
Çentiksiz ve çerçevesiz 5 telefon modeliÇentiksiz ve çerçevesiz 5 telefon modeli

PAYLAŞ