Merkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurdu - Haberler - indir.com

Merkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 17:00:13
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dijital para çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Başkan, pilot uygulamaların ne zaman başlayacağına dair bilgi verdi.
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu senenin üçüncü enflasyon raporunun tanıtım toplantısının hemen ardından basın mensuplarının gündemle ilişkili sordukları soruları yanıtladı. Şahap Kavcıoğlu, hızla çalışmaların devam ettiği dijital para hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde sadece ülkemizde değil, dünyadaki pek çok merkez bankasından dijital para birimleriyle ilgili çalışmalarına dair haberler gelmeye başladı. Bunun en büyük nedeni kuşkusuz bu alana olan ilginin günden güne artması. Sanal paralar takip edilmesi zor olduğundan merkez bankalarında endişe uyandırsa da, kullanıcıların artan ilgisi karşısında bu para birimlerinin en güvenli şekilde nasıl kullanılacağına yönelik araştırmalar yapılıyor. Bu alanda en önde giden ülke ise Çin.

Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir!Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir!

Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir!

Geniş çaplı pilot denemeleri başarıyla uygulamaya devam Çin’in ardından pek çok merkez bankası da bu alanda yeni hamleler yapmaya başladı. Türkiye de yakın zamanda bu alanda çalışmalara başlayan ülkelerden biri. 2019 senesinde çalışmalarına başlanan dijital para hakkında gelinen son durumun ne olduğu da büyük bir merak uyandırıyor. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu kendisine bu konuyla ilgili yöneltilen sorulara şu yanıtı verdi:

“Dijital paralarla ilgili çalışmalarımız yoğunlukla devam ediyor. Eylül ayı gibi pilot uygulamaya başlayacağız. Açıklama yapacağız, yoğun ve ciddi bir şekilde çalışma devam ediyor.”

Dünyada çapında büyük hızla ilerleyen ve ülkemizde de Eylül ayı gibi pilot uygulamaları başlaması beklenen merkez bankası dijital para birimleri ile ilgili çalışmaların neler olacağı konusunda şimdilik pek fazla bir bilgi yok. Ülkemizde başlayacak olan pilot uygulamaların başarıyla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını ancak ilerleyen aylarda görebileceğiz. Kripto para birimleri hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyor olacağız.


Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdiHazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdi
Mastercard Kripto Paralara Erişimi KolaylaştırıyorMastercard Kripto Paralara Erişimi Kolaylaştırıyor

PAYLAŞ