Merakla beklenen PlayStation 5'in yurt dışı fiyatları sızdırıldı - Haberler - indir.com

Merakla beklenen PlayStation 5'in yurt dışı fiyatları sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-04 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon devi Sony’nin 2020’de resmi olarak tanıttığı yeni oyun konsolu PlayStation 5 hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni oyun konsolu tanıtılmasına rağmen resmi olarak yurtdışı fiyatı açıklanmamıştı. Şimdi ise cihazın yurtdışı fiyatına dair yeni bir sızıntı karşımıza çıktı. PlayStation 5 modelinin diskli sürümünde fiyatlandırma olarak 449$ şeklinde bir fiyat etiketi bekleniyordu. Disksiz olan dijital sürümünde ise 449 veya 399$ gibi bir fiyatlandırma bekleniyordu. Ancak şimdi ise yeni fiyatlar geldi. Bir satış kanalında gelen fiyatların henüz doğru olup olmadığı bilinmiyor. Ancak gelen yeni bilgilere göre disksiz sürüm için 399 euro, diskli versiyon için ise 499 euro fiyatla karşımıza geliyor. DualSense fiyatının ise sızıntıya göre 49 euro seviyesinde olması bekleniyor.

PS5 modeli için hazırlanan kulaklık ve kameranın ise 49 euro olduğu gözüküyor. Bu fiyatların doğru olmama ihtimali de yer alırken, konsolun Türkiye fiyatı ise belli olmuş değil.

PS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktıPS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktı

PlayStation 5 özellikleri ve yeni fiyat tahmini

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye için 7999 TL’lik  bir fiyat etiketi ortaya çıkmıştı. Ancak bu fiyat resmi değildi. PlayStation 5’in sahip olduğu donanım özelliklerini hatırlayacak olursak yeni nesil AMD 3.jenerasyon Zen mimarisine kurulacak olan sekiz çekirdekli işlemciden gücünü alıyor. Grafik tarafında ise AMD imzalı Radeon Navi serisini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getirmeyi hedefliyor. 8K seviyesine kadar çıkmış olan bu konsol ışık efektlerine çağ atlatacak olan Ray tracing desteği ile de dikkat çekiyor.

Diğer yandan 825 GB’lık özel NVMe SSD birimi tam 5500 mb/saniye hızında aktarım yapabiliyor. Yeni PlayStation 5 hakkında özellikle fiyat tarafında birçok beklenti bulurken, ülkemiz için de fiyatının oldukça merak edildiğini belirtelim. PS5’in Türkiye fiyatının ne zaman açıklanacağı ise belli olmuş değil.


PS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandıPS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandı
Sony'nin yeni patenti PS5 Pro modeline işaret ediyor olabilirSony'nin yeni patenti PS5 Pro modeline işaret ediyor olabilir

PAYLAŞ