Merakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyor - Haberler - indir.com

Merakla beklenen özellik nihayet Instagram'a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-25 22:34:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Uygulamalarda karanlık mod desteği birçok kullanıcı tarafından beğenilen bir özellik. Bu özelliği kullanıcılara sunmakta biraz geç kalan uygulamalardan biri olarak Instagram’da nihayet merakla beklenen karanlık mod özelliği için beta testlerine başladı.

Instagram karanlık moda kavuşuyor!

Instagram hikayelerini gizlice nasıl izlenir?Instagram hikayelerini gizlice nasıl izlenir?

Kullanıcıların uzun bir süredir beklediği karanlık mod desteği için kolları sıvayan Instagram, özelliğin beta aşamasında olduğunu açıkladı. Popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan platforma bu özelliğin gelmesi kullanıcıların en büyük isteklerinden biriydi. Bildiğiniz üzere iOS ve Android yazılımlar da artık yeni versiyonlarıyla beraber kullanıcılara yerleşik karanlık mod desteği sunuyor. Arayüz yazılımlarına dahi getirilen bu özelliği Instagram’ın kullanıcılarına sunmak için çok geciktiğini bilsek de, uygulamanın yakında karanlık mod güncellemesini yayınlayacağının müjdesini verebiliriz.

Büyük güncelleme ile Instagram'a gelecek özellikler hangileri?

Karanlık modun kullanıcılar için pek çok artı özelliği bulunuyor. Yüksek ışıktan gözü rahatsız olan kullanıcılar için uygulamaları daha kullanışlı hale getiren bu özellik aynı zamanda akıllı telefonlarda ciddi bir oranda güç tasarrufu sağlıyor. Ancak 9to5Google’da yer alan habere göre Instagram şuan karanlık modu sadece Android cihazlar için test ediyor. Bunun yanı sıra özellik “Gece Modu” bulunan Android 9 cihazlarında da destekleniyor. Android 10 ve 9 işletim sistemine sahip olan cihazlar için test aşamasına girdiği bilinen karanlık mod özelliğinden diğer Android sürümlerinin yararlanıp, yararlanamayacağı ise henüz gizemini koruyor.

Instagram iOS için karanlık mod desteği sunacak mı?

Intagram’da beta testlerine giren karanlık mod desteği doğrudan uygulama tarafından geliştirilen bir özellik olmamakla birlikte Anroid 10 sürümünde bulunan “Karanlık Mod”a destek olarak sunulacağı ortaya çıktı. Yani kısaca Android 10 güncellemesine sahip olan kullanıcılar cihazlarını karanlık mod özelliğinde kullanırsa, Instagram’da buna bağlı olarak tema rengini siyahla değiştirecek. Ancak bildiğiniz üzere gelişmiş karanlık mod desteği iOS 13 yazılımıyla birlikte artık iPhone cihazlara da geldi. iPhone cihazlarda da kullanıcıların karanlık modu tercih etmesiyle birlikte, bu özelliği destekleyen uygulamalarda koyu renge bir temaya sahip oluyor. Bu nedenle şimdilik sadece Anroid 10 yazılımına sahip olan cihazlar için test edilen Instagram özelliğinin yakın zamanda iOS 13 testlerine de başlanması bekleniyor.

Instagram'a Keşif ve Arama Odaklı Güncelleme Geldi!

Henüz beta aşamasında olan Instagram’ın karanlık mod desteği şuanda uygulamanın tüm servislerinde bir başarıya ulaşmış değil. Özellikle IGTV ve direkt mesaj servisinde sorun çıkartan özellikteki pürüzlerin yakın zamanda tamamen ortadan kaldırılarak kullanıma sunulması beklense de Intagram’ın yeni özelliğini iOS ve Android cihazlar için ne zaman kullanıma açacağı da bilinmiyor. Instagram’ın karanlık mod desteğiyle ilgili bilgi edindikçe sizleri de bilgilendiriyor olacağız.


18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar
iOS 13 Instagram problemi ile gündemdeiOS 13 Instagram problemi ile gündemde

PAYLAŞ