Merakla beklenen MIUI 12 tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Merakla beklenen MIUI 12 tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 14:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi’nin merakla beklenen yeni MIUI 12 arayüzü resmi olarak tanıtıldı. Bir süredir sızıntıları gelen bu yeni arayüzün tanıtılmasının üzerinden henüz saatler geçerken, bu arayüze sahip ilk akıllı telefon modeli Mi 10 Youth Edition oldu. Arayüz yenilenmiş karanlık mod, güvenlik araçları, gelişmiş gizlilik, yeni duvar kağıtları ve yeni animasyonlar gibi birçok yeni özellik ile getiriyor. Tanıtım etkinliği ile beraber MIUI’nin aylık 310 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklayan Xiaomi, güncel bu sürümün ise ”Android Sistem Geliştirilmiş Gizlilik Koruma Testini” geçen ilk mobil işletim sistemi olduğunu da ifade etti. Gelin şimdi MIUI 12 sürümü ile beraber ne gibi yenilikler sunuluyor bunun detaylarına bakalım.

Xiaomi MIUI 12 özellikleri

Dark Mode 2.0

Xiaomi Mi 10 Youth Edition fiyatı ortaya çıktıXiaomi Mi 10 Youth Edition fiyatı ortaya çıktı

Arayüz başlıca olarak yeni Dark Mode 2.0 özelliği ile dikkat çekiyor. Karanlık duvar kağıtları desteğine de sahip olan bu özellik ile özellikle gece saatlerinde duvar kağıdınız yavaşça kararmaya başlıyor. Bu sayede göz yorgunluğu yaratmayan bir arka plan ve cihaz arayüzü olmuş oluyor. Diğer yandan açık ve karanlık mod arasında geçiş yaparken metin görüntüleme şeklide değişiyor. MIUI 12 arayüzünde karanlık moda geçerken parlamayı azaltmak adına yazı tipi de değişiyor. Yazı tipi kontrastı ortama göre değişiklik gösteriyor ve ışıklı ortamlarda metin okuma oldukça kolaylaşmış oluyor.

Duyusal Görsel Tasarım

Duyusal Görsel tasarım ile MIUI 12’de ayarlar sayfasını ziyaret ettiğiniz zaman telefonunuzda kalan depolama alanı, RAM kullanımı ve merak ettiğiniz çeşitli detaylar görseller ile gösteriliyor. Bu görsel tasarım alanından cihazın özellikleri de detaylı bir şekilde gösteriliyor.

Süper Duvar Kağıtları

 

Xiaomi’nin süper duvar kağıtları olarak adlandırmış olduğu bu özellik ile uzay araştırma verilerini temel alarak mars ve dünyanın yüksek hassasiyete sahip 3D animasyonları kullanıcılara veriliyor. Karanlık mod açıldığında bu duvar kağıtları da diğerleri gibi değişiyor.

Yeni animasyonlar ve hareketler

Xiaomi’nin bu yeni kullanıcı arayüzünde tasarımsal değişiklikler gerçekleşirken, yeni animasyon ve hareketler de geliyor. Yeni hava durumu arayüzü gerçekçi animasyonlar ile kullanıcılara sunuluyor. Uygulama simgelerinin animasyonları da yenilenirken, artık hareketlerine göre geri bildirim sunuyorlar. Bir uygulamayı silerken, dalgalanma animasyonu çevresinde diğer uygulama simgeleri de etkileniyor.

Al çağrı cevaplama ve geliştirilmiş gizlilik

Xiaomi’nin sahip olduğu yapay zeka asistanı olan Xiao Al’yı geçtiğimiz yıldan bu yana çağrıları cevaplaması için geliştiriliyor. Yarım yıldır bir test sürecine sahip olan bu sistem kapalı beta sürecinde asistanın 4 milyon çağrıya cevap verdiği açıklandı. MIUI12 ile Al Arama özelliğine nihayet geçiş yapılıyor. Bu sayede kullanıcıların gelen çağrıları otomatik olarak cevaplaması sağlanacak.

MIUI 12 güncellemesi alacak telefonlar

Xiaomi Mi 10 Pro
Xiaomi Mi 10
Xiaomi Mi 10 Youth Edition

Xiaomi Mi 9 Pro
Redmi K30 Pro
Redmi K30
Redmi K20 Pro
Redmi K20
Xiaomi 
Mi Mix 3
Xiaomi Mi 8 serisi
Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 7, 7 Pro
Xiaomi Mi Mix 2
Redmi 8, 8A
Redmi 7, 7A
Xiaomi Mi CC9, CC9 Pro, CC9



Xiaomi Privacy Brand ile güvenlikte yeni bir dönem başlıyorXiaomi Privacy Brand ile güvenlikte yeni bir dönem başlıyor
Resmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 10 Youth Edition özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Xiaomi Mi 10 Youth Edition özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ