Merakla beklenen iOS 13 çıkmadan iOS 13.1 Beta geldi - Haberler - indir.com

Merakla beklenen iOS 13 çıkmadan iOS 13.1 Beta geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-29 13:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın Haziran ayında resmi olarak tanıttığı yeni sürüm iOS 13, sahip olduğu özelliklerle kullanıcılarının ve teknoloji dünyasının dikkatini çekmişti. Şirketin yeni akıllı telefonu iPhone 11’i tanıttıktan sonra iOS 13’ü de kullanıma sunması bekleniyordu. Ancak dün iOS 23 ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yazılımın beta versiyonundan daha önce bahsetmeyen Apple iOS 13.1’i kullanıma sundu. 

Bir sonraki yazılımın beta sürümünü kullanıcılara sunan şirketin ilk defa böyle bir strateji izlediğini belirtmek de fayda var. Henüz iOS 13’ü yayınlamadan güncellenmiş versiyonun beta sürümünü yayınlayan Apple iOS 13 testlerine de hız kesmeden devam ediyor. 

iOS 12 ve iOS 13'le hangi yenilikler gelecek?iOS 12 ve iOS 13'le hangi yenilikler gelecek?

IOS 13.1 yanlışlıkla mı yayınlandı? 

Daha önce böyle bir yol izlemeyen Apple’ın iOS 13’ü yayınlamadan önce bir sonraki sürümü yayınlaması birçok iddiayı da beraberinde getirdi. O iddialardan biri ise şirketin iOS 13.1’in test ve geliştirme aşamasında yanlışlıkla tüm telefonlarda yayınladığı yönünde. Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayan şirketin yeni sürümü yanlışlıkla mı yayınladığı, yoksa yeni bir strateji izlemeye mi karar verdiği de bilinmiyor. 

iOS 13 ile Gelebilecek Özellikler

IOS 13.1’in 450 MB büyüklüğünde olması Apple’ın fazla yer kaplayan güncellemeler yerine, daha az yer kaplayıp daha fazla yenilik barındıran güncellemelerde kararlı bir tutum izlediğini de gözler önüne seriyor. Hatırlarsanız yaklaşık 2 buçuk sene önceye kadar Apple’ın sunduğu güncellemeler daha fazla boyuta sahipti. Buda sadece dahili hafıza desteği sunan Apple’ın kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri noktalardan biriydi. 

Yeni özellikler için iOS 13.1’mi beklenecek? 

Son iOS 13 beta sürümü yayınlandı

IOS 13.1 de dikkat çeken bir diğer önemli nokta ise yeni sürümde iOS 13 beta’da kaldırılan özelliklerin geri gelmesi. Buda Apple geliştiricilerinin yeni versiyonda, eski sürümde olan hataları gidermeyi başardıkları anlamına geliyor. Ancak bu durum akıllarda yeni bir soru işareti oluşturuyor. IOS'un 13 beta sürümündeki hatalar giderildiyse kaldırılan özellikler 11 Eylülden sonra yayınlanacak olan iOS 13’te gelecek mi, yoksa kullanıcıların iOS 13.1’mi beklemesi gerekecek. Buda henüz gizemini koruyan konular arasında. 

IOS 13’ün ardından Apple’ın iOS 12.4.1 sürümünü de dün yayınladığını belirtelim. Bu sürüm kullanıcılara herhangi bir yenilik sunmuyor. Ancak Apple’ın bir önceki sürümde eklemeyi unuttuğu güvenlik duvarını barındırıyor. Hatırlarsanız Apple 12.4.1 sürümünden önceki güncellemesine güvenlik eklemelerini yapmayı unutmuş ve buda teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Kullanıcılara sadece Jailbreak’te yaşanan güvenlik açığını gidermek için sunulan 12.4.1 sürümünün bir yama maiyetinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. 


iOS 13'de Bilinmeyen ve Spam Aramaları SusturmakiOS 13'de Bilinmeyen ve Spam Aramaları Susturmak
iOS 13 ile müzik paylaşmak mümkün olacakiOS 13 ile müzik paylaşmak mümkün olacak

PAYLAŞ