Merakla beklenen iOS 12.1.4 güncellemesi sonunda geliyor. - Haberler - indir.com

Merakla beklenen iOS 12.1.4 güncellemesi sonunda geliyor.

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 15:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Hatırlayacak olursanız Apple, iOS 12.1 güncellemesi ile beraber grup Face Time özelliğini Apple kullanıcıları arasında kullanıma soktu. Apple kullanıcıların ise uzun bir süreden beri beklediği bu özellik gel görelim ki, ciddi anlamda güvenlik açığını da beraberinde getirmiş oldu. Bugün ise, iOS işletim sistemi tarihinin en önemli güncellemelerinden bir tanesi olan iOS 12.1.4 güncellemesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandığını size ifade etmek istiyoruz.

Apple oldukça yakın bir kaynak olarak bilinen MacRumors tarafından paylaşılan habere göre, Face Time hatasını düzeltecek olan bu güncellemenin bu hafta içerisinde yayınlanacağı müjdesi duyurularak, herkesi heyecanlandırdı. MacRumors tarafından yayınlanan bu habere göre söz konusu olan bu güncellemenin ana hedefinin Face Time hatası olduğunun altıda çiziliyor. Şimdi herkesin kafasında şöyle bir soru var; Bu hata nasıl çıktı? Bugün haberimizin asıl konusu olan bu hatanın nasıl ortaya çıktığını sizlere anlatalım.

iOS 12.1.4 güncellemesi, bu hafta kullanıcılarla buluşacakiOS 12.1.4 güncellemesi, bu hafta kullanıcılarla buluşacak

Bu hata nasıl ortaya çıktı?

İlk olarak 14 yaşında bir Fortnite oyuncusu tarafından keşfedilen bu hata, bir anda bütün basının gündem konusu haline geldi. Geçtiğimiz günlerde ise bu açığı keşfeden 14 yaşında olan Grant Thompson, oyuna giriş yapmadan önce arkadaşlarına Face Time üzerinden iletişime geçmeye çalıştığı esnada adeta şok geçirdiğini ifade ediyor. Arkadaşları henüz görüşmeyi cevaplamadan onların seslerini duymaya başladığını belirten kullanıcı, hemen Apple yetkililerine ulaşmaya çalıştığını vurguluyor. Söz konusu olan bu güvenlik açığının çok zaman geçmeden Apple yetkililerine ilettiğini anlatan Thompson, Apple yetkilileri tarafından herhangi bir şekilde geri dönüş almadığının da altını çizdi.



PAYLAŞ