Merakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldı - Haberler - indir.com

Merakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 18:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Huawei’nin uzun bir süredir merakla beklenen yeni telefonu Huawei Mate 30 Pro bugün tanıtıldı. Alıştığımız Huawei çizgisinden farklı bir tasarıma sahip olan Huawei Mate 30 Pro, sahip olduğu özellikleri ve güçlü kamerasıyla tüm gözleri üzerine doğrultmayı başardı.

Huawei Mate 30 Pro özellikleri

Huawei, Mate 30 için iki yeni videoHuawei, Mate 30 için iki yeni video

Ön kısmı ve arka kasası camdan üretilen Huawei Mate 30 kullanıcılarına dikkat çekici ve farklı bir tasarımla merhaba diyor. Gorilla Glass 6 teknolojisiyle korunan Huawei Mate 30 Pro, suya ve toza karşı dayanıklılığını onaylayan IP68 sertifikasına sahip. 2 metre suya kadar yarım saat dayanma özelliğine sahip Huawei Mate 30 Pro bu özelliğiyle kullanıcı adaylarını kendine hayran bıraktı.

Şuana kadar üretilen Huawei telefonları arasında en başarılı ekran olarak karşımıza çıkan Huawei Mate 30 Pro ekranı, 6.53 inç ekran boyutuna sahip. Full HD+ çözünürlüğe sahip olan cihaz, OLED ekran teknolojisine ve 409 ppi piksel yoğunluğuna sahip. CI-P3 ve HDR10 desteğine sahip olan ekranı ile kullanıcılarına dayanıklı bir ekran sunan Huawei Mate 30 Pro ekranında damla çentiği tasarımına sahip.

Huawei Mate 30 Pro, 90Hz Tazeleme Hızıyla Geliyor

Güçlü donanım özelliklerine sahip olan Huawei Mate 30 Pro gücünü Kirin 990 işlemciden alıyor. Bu işlemciyi diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise HiSilicon tarafından üretilen Kirin 990’nın şuana kadar geliştirilen en güçlü işlemcilerden biri olması. İşlemci hızı olarak da etkileyici bir performansa sahip olan Mate 30 Pro, 2.86 GHz hızına çıkabilen 2 adet Cortex-A6 çekirdeğe, 2.36 GHz hızına çıkabilen 2 adet Cortex-A76 çekirdeğe ve 1.95 GHz hızına çıkabilen 4 adet Crtex-A55 çekirdeğe sahip. Mali-G76 MP16 grafik yongasıyla da oldukça dengeli bir performans sunan Mate 30 Pro yüksek grafik çözünürlüklerine sahip.

Bunların yanı sıra 8 GB RAM desteğine sahip olan Huawei Mate 30 Pro, 128 HB ve 156 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama versiyonuyla kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Nano Memory kartları ile arttırılabilir hafıza desteği de sunan Mate 30 Pro’un 256 GB kadar geniş alana sahip hafıza kartları mevcut.

Saniyede 960 kare video yakalama özelliği!

İşte Huawei P30 ve P30 Pro'nun Yepyeni Özellikleri

Kamera özellikleri açısından da kullanıcıların beklentisini karşılayacak olan Huawei Mate 30 arka kasasında dörtlü kamera kurulumuna sahip. Mate 30 Pro’da karşımıza çıkan en önemli özelliklerden biri ise 3D ToF kameraya sahip olması. F/1.6 diyafram açıklığına sahip olan 40 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan Huawei Mate 30, 8 Megapiksel’lik telefoto kameraya, 40 Megapiksel’lik ultra geniş açılı kameraya ve 3D ToF kamerasına sahip. Hibrit yakınlaştırma özelliği sayesinde 10 kata kadar net yakınlaştırmalar yapabilen Mate 30 Pro, 3D ToF kamerası sayesinde 3 boyutlu aramalarda yapabiliyor.

Ön ekranında 32 Megapiksel çözünürlüğe sahip selfie kamerası ve 3D ToF kamerayla kullanıcılarına merhaba diyen Mate 30 Pro, yapay zeka yazılımdan aldığı destekle de kullanıcılarına profesyonel fotoğraflar sunuyor.

Arka kamarasında 4K çözünürlüğe sahip olan Huawei Mate 30 saniyede 60 kare video kaydedebiliyor. Full HD çözünürlükte ise saniyede 960 kare video kaydı yapabilen Huawei’nin bu konuda oldukça yetenekli olduğunu belirtmekte fayda var.

Mate 30 Pro Android 10 ile geliyor!

4.500 mAh’lık batarya kapasitesine sahip olan Huawei Mate 30 Pro, 40 W’luk hızlı şarj adaptörüne sahip. Kablosuz şarjda da kullanıcılarına 27 W hızlı şarj desteği sunan Huawei Mate 30 Pro tersine kablosuz şarj özelliğine sahip.

Huawei Mate 30 Pro’yla ilgili bir diğer çarpıcı bilgi ise, Huawei’nin yeni telefonun Android 10 temeliyle gelmesi. Bir süredir gündemde olan tartışmaya son noktayı koyan bu gelişme Huawei’ye olan yaptırımlarda azalma olduğunun da işareti olabilir. Özellikleriyle dünya çapında bir merak uyandıran  Huwei Mate 30 Pro’nun fiyatı ise henüz belli olmadı. Mate 30 Pro ile ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Huawei CEO'sundan yeni HarmonyOS odaklı akıllı telefon açıklamasıHuawei CEO'sundan yeni HarmonyOS odaklı akıllı telefon açıklaması
Merak edilen Huawei akıllı gözlük satışa sunuldu. Ne kadar?Merak edilen Huawei akıllı gözlük satışa sunuldu. Ne kadar?

PAYLAŞ