Mellanox’u kim alacak? Intel mi, Nvidia mı? - Haberler - indir.com

Mellanox’u kim alacak? Intel mi, Nvidia mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-11 17:26:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Mellanox için karşı karşıya gelen iki dev firmanın rekabeti yakın mercek altında. İşte yeni satın alma ile ilgili yaşananlar. 

Nvidia GeForce GTX 1660 Ti kutuları hazır

Intel’den Hindistan’da dikkat çeken atılım!Intel’den Hindistan’da dikkat çeken atılım!

Nvidia ve Intel arasındaki rekabet yıllardan beri dikkat çekerken, iki firmanın bu sefer bir satın almada karşı karşıya geldiği öğrenildi. Konuyla ilgili gündeme gelen bilgilerde Mellanox’u iki tarafın da satın almak istediği belirtilirken işlemci ve ağ teknolojileri üzerine üretim yapan Mellanox, daha da değerlendi.

Teklif 7 milyar doları aştı!

Şu anda iki firma tarafından ne kadarlık bir teklif verildiği resmi olarak açıklanmadı. Fakat kaynaklara göre Nvidia 7 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Intel’in ise daha önceden ilettiği teklifinde 6 milyar dolarlık bir bedel belirlediği söyleniyor.

Şu anda konuyla ilgili hem Mellanox hem Nvidia hem de Intel sessiz kalmayı tercih ediyor. 3 şirket arasında nelerin yaşandığı merak edilse de şu ana kadar kesin bir durum da söz konusu değil. Fakat konuyla ilgili gelen bilgilere göre bir haftalık süreç içerisinde satın almanın bir taraf tarafından tamamlanması yönünde.

Nvidia güçlenmek istiyor!

Mellanox satın alması ile güçlenmek isteyen Nvidia, şirketin mevcut ürünlerini direk kendi sistemlerine ekleyebilecek durumda. Intel’in satın alma isteği ise daha çok donanımlarını güvenlik anlamında güçlendirmek. İki şirketin Mellanox rekabetinin nasıl sonuçlanacağını önümüzdeki günler gösterecek. 

Nvidia ekran kartıyla Freesync özelliği nasıl aktif edilir? 


Yazılımla kapatılamayan Intel açığı tehlike yaratıyor!Yazılımla kapatılamayan Intel açığı tehlike yaratıyor!

PAYLAŞ