Meizu'dan Apple CarPlay rakibi sistem geliyor - Haberler - indir.com

Meizu'dan Apple CarPlay rakibi sistem geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Meizu, Xiaomi ve Oppo gibi isimler otomobil sektöründe yer almaya hazırlanıyor. Şirket araç içi sistemler üzerinde çalışmalar yapmaya başladı. 

Fiyat performans odaklı akıllı cep telefonlar ile adından söz ettiren Meizu, Xiaomi, Oppo ve Huawei’in ardından otomobil sektöründe de yer almaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre şirket, "Flyme For Car" ticari markasının tescili için başvuru yaptı. peki bu durum sadece araç içinde kullanılacak bir işletim sistemi ile sınırlı mı kalacak? Yoksa Meizu marka arabalar kısa bir süre içerisinde rakipleri arasında yer alarak yollara mı girecek?

Meizu da kutusundan şarj aletini çıkarıyorMeizu da kutusundan şarj aletini çıkarıyor

Meizu araba üretimi mi yapıyor?

Elektrikli arabaların yaygınlaşması ile beraber akıllı cep telefon üreticileri için adeta bir fırsat doğuyor. Esasında işi teknoloji üretmek olarak belirlenen bu şirketler, gelişmelere kolaylıkla ayak uydurarak yeni değişimler yapmak üzere hazırlıklara devam ediyor. Bu sebeple de yeni nesil otomobillere geleneksel olarak görülen şirketlerden daha kolay bir şekilde  uyum sağlıyor. Bu şirketlerden biri olan Meizu bir süre önce, "Flyme For Car" adlı araç içi sistemlerin piyasada yer alacağı duyuruldu. Fakat o zamandan bu yana herhangi bir duyuruda yapılmadı. 

Konuyla ilgili olarak elde edilen son raporlara göre, Meizu, 4 Haziran’da "Flyme For Car" markasının tescili için başvuruda bulunuldu. Bu durum kısa bir süre içerisinde şirketin yeni araç içi sistemlerini tanıtacağının bilgisi kesinlik kazandı. Esas merak edilen kısım ise şirketin kendi aracını çıkarıp çıkarmayacağıdır. Fakat şu an için durum sadece bu kadar ile kısıtlıdır. Konuyla ilgili olarak gelen bilgilere göre Flyme ekosistemine kısa bir süre içerisinde birkaç araba daha dahil olacak. Şirket şu an için Android Auto ve Apple CarPlay gibi bir servis hizmeti görecek. Meizu'nun konu ile ilgili olarak ne kadar başarılı olacağı ise adeta merak edilen konular arasındadır. Otomobil sektöründe de yer almaya yönelik hareket eden bu isimler konu ile ilgili olarak çalışmalar yapmaya hızla devam ediyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Meizu 18 ve 18 Pro'nun tanıtımı gerçekleştirildiMeizu 18 ve 18 Pro'nun tanıtımı gerçekleştirildi
Meizu 18 serisi 28 dakika içinde tükendiMeizu 18 serisi 28 dakika içinde tükendi
Meizu 18 ve 18 Pro modelleri tanıtıldı: özellikleri ve fiyatıMeizu 18 ve 18 Pro modelleri tanıtıldı: özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ