Medium'da Etkileyici Bir Profil Nasıl Oluşturulur? - Haberler - indir.com

Medium'da Etkileyici Bir Profil Nasıl Oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 08:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Medium özelikle son yıllarda en çok kullanılan platformlardan birisi. İçerikleri ile ön plana çıkan ve farklı konularda bilgi almak, paylaşım yapmak ve daha fazla kitleye ulaşmak isteyenlere hitap eden Medium’da ilgi çekici bir profilin oluşturulması pek çok konuda kullanıcılara avantaj sağlar.

Özellikle para kazanma seçeneğinin de yer alması, kullanıcıların platformda ön plana çıkabilmesi adına farklı seçenekleri değerlendirmesini zorunlu kılıyor. İşte size ciddi avantajlar sağlayacak “Medium'da etkileyici bir profil nasıl oluşturulur?” rehberi.

Medium'da Etkileyici Bir Profil Nasıl Oluşturulur?

Medium üzerinden profil ayarlamalarının yapılabilmesi adına öncelikle sitede oturum açmalı ve ardından sağ üst köşede yer alan profil simgesine tıklamalı ve ayarlar bölümüne ulaşılmalıdır.

Ayarlar bölümünde öncelikle olarak düzenlenmesi gereken bölümler; isim, kısa bir tanıtıcı metnin girilmesi gereken biyografi bölümü ve fotoğraf olmaktadır. Profil resmi en az 1000 x 1000 piksel ve JPG, PNG veya GIF formatında olmalıdır. Bu bölümde sizi en iyi yansıtacak bir kareyi seçmeye özen göstermelisiniz. İsim bölümünde yapabileceğiniz farklı bir seçenek olmasa da özellikle bio bölümünde okuyanların dikkatini çekecek ve sizi takip etmeye teşvik edecek ifadelere yer vermeniz önemli bir avantaj sağlar.

Renk Seçenekleri

Belirtilen ayarlar yapıldıktan sonra Medium profil bölümünün tasarlanmasına geçiş yapılmalıdır. Tasarlama işlemleri, kullanıcıların profil sayfası ile ilgili hemen hemen her bir noktaya müdahale etme şansı vardır. Genel arka plan, abone ol ve daha fazla oku düğmeleri gibi pek çok farklı bölümün kişiselleştirilmesine imkan sağlayan profil tasarlama bölümünde, öncelikle doğru bir renk şemasının seçilmesi gerekir. Bu renk şemasında özel kataloglardan yardım alabilirsiniz. Ardından sırasıyla üst bölge, yazılar, arka plan ve gövde gibi bölümlerdeki renkleri tek tek belirlemeniz gerekir.

Yazı Tipi Seçeneği

Profillerde yazı tipinin seçilebilmesine de imkan tanınmaktadır. Seçenekler altında yer alan yazı tiplerinde doğru bir seçim yapabilmek adına yazıların okunaklı ve sade olmasına dikkat edilmesi yeterlidir.

Başlıklar 

Başlıklar, yazılarınıza ilk olarak dikkat çeken bölümlerdir. Bu nedenle başlık etiketi altında renk ve yazı tipi gibi pek çok farklı seçenek yer almaktadır. Eğer profilinizin üst bölümünde bir fotoğrafa yer vermek istiyorsanız bu fotoğrafın 1500 piksel genişliğinde, JPG, PNG veya GIF formatında olması yeterli olacaktır.

Blogroll'unuzu Açın veya Kapatın

Görünümdeki değişikliklerin dışında Medium içerisinde yer alan özelliklerin bazıları profil sayfasında yer alabilmektedir. Bu doğrultuda kişilerin kimleri takip ettiğinin görüntülendiği blogroll olarak adlandırılan özellik de açılıp kapatılabilir. 

Listeler

Eğer Medium’da çok fazla yazınız varsa, profilimize giren kullanıcıların daha fazla yazınıza ulaşması adına listeler ile doğru bir düzenlemenin yapılması gerekmektedir. Listeler olarak da adlandırılan mevcut özellik, yazıların belirli bir kriter dahilinde sıralanmasını, gruplandırılmasını ve profilde gösterilmesini sağlamaktadır. Bu bakımdan profil veya hesap üzerinden listeler seçimi yapılarak liste ayarlamalarına geçilmelidir.

Otomatik olarak yapılandırılmış olan mevcut ayarlarda, daha kişisel bir seçim yapabilmek adına yeni liste düğmesine tıklamanız, başlık ve açıklama yazarak liste içeriğini doldurmanız gerekir. Böylece profilinizde standart bir görünüm yerine daha kişiselleştirilmiş ve titizlikle hazırlanmış bir listeye yer verebilirsiniz. Tüm bunlar profilinizi çok daha başarılı kılacaktır.





PAYLAŞ