Medium abonelik modeline geçiyor - Haberler - indir.com

Medium abonelik modeline geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-08 11:05:22
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

Abonelik sistemi, Twitter'ın CEO'su olduğu dönemlerde ünlenen ve  Medium'un CEO'luğunu yapan Evan Williams aracılığıyla Upfront Summit'te tanıtıldı. Evan Williams ücretli abonelik sisteminin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşmadı, ancak içerisinde bulunduğumuz çeyreğin sonlarına doğru sistemin kullanıma sunulacağını söyledi.

Los Angeles'ta düzenlenen etkinlikte konuşan Williams, yeni sistemi 'Medium deneyiminizi ileri seviyeye taşıyacak, lütfen abone olun' sözleriyle tanıttı ve ücretli abonelik sistemine geçiş yapma kararı almalarının nedenini şöyle açıkladı:

'Şu an kullandığımız sistem bilgi kirliliğine neden oluyor ve daha fazla içeriği, daha ucuz bir şekilde kullanıcılarımıza ulaştırabilme çabamız içeriklerimizin anlamına, orijinalliğine ve kalitesine zarar veriyor. Bu sebeplerden ötürü kullanıcıları ve yazarları memnun etmeyen sistemin değişmesi ve yeni bir sisteme geçiş yapılması gerekiyor.'

Kurulduğundan bu yana oldukça hızlı büyüyen Medium, son dönemlerde yaşadığı  finansal sorunlardan ötürü geçtiğimiz ay 50 çalışanını işten çıkardı. Bu sayı, Medium'un toplam çalışan sayısının üçte birine tekabül ediyordu. Birçok çalışanın işine son verilmesiyle alakalı olarak açıklamalarda bulunan Williams, Medium'un gelişebilmek adına farklı bir yöne yöneldiğini ve işten çıkarmaların, ücretli aboneliğin yeni planlarının bir parçası olduğunu söyledi.

 

Okuyucu potansiyeli yüksek

Eğer Medium yeterince okuyucusunu, ekstra özellikleri kullanmak üzere ücretli ürününe yönlendirebilirse, yayıncılar için farklı bir iş modeli oluşturma amacına da ulaşabilir. Geçtiğimiz yıl Medium'da okuma oranı yüzde 300 arttı. Bu da abonelik için ortada bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Okuyucular farklı ücretli sitelere abone olmaktansa, birden fazla yayıncının bulunduğu bir platforma abone  olmayı tercih edebilirler.

2011'de kurulan Medium şimdiye dek 132 milyon Dolar yatırım aldı ve şimdi bu yatırımları iyi bir şekilde değerlendirecek gibi görünüyor.

 





PAYLAŞ