MediaTek'in orta segment yeni işlemcisi duyuruldu - Haberler - indir.com

MediaTek'in orta segment yeni işlemcisi duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-25 15:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

İşlemci üretici şirketlerden olan MediaTek, orta seviye akıllı telefonlar için uygun olan yeni Dimensity 800 adlı işlemcisini duyurdu. İşlemci duyurusu gerçekleştirildi ancak özellikleri henüz belli olmadı. Öyle ki şirket işlemcinin resmi lansmanını 2020 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirecek. Akıllı telefon pazarında daha çok orta seviye cihazlara sağlamış olduğu işlemciler ile dikkat çeken MediaTek, yapmış olduğu açıklamalarda bu yeni modeli yine orta ve üst orta seviye akıllı telefonlara hayat vereceğini belirtti. Tüketicilerin bu işlemciye ulaşması ise uzun bir süre olmayacak. MediaTek şirketi bu yeni işlemcinin henüz detaylarını vermedi. Ancak yetkililer tarafından işlemcinin kullanım takvimi ve tarihlerine yönelik açıklamalar yapıldı.

MediaTek orta seviye 2020 işlemcisini duyurdu

5G'li MediaTek Helio M70 İşlemcisi Duyuruldu5G'li MediaTek Helio M70 İşlemcisi Duyuruldu

Buna göre Dismensity 800 modelini 2020 yılının ikinci çeyreğinde akıllı telefonlarda göreceğiz. Dismensity 800’ün henüz özelliklerinin açıklanmamasının sebebi olarak ise resmi lansmanın yapılmaması olduğundan ötürü belirtiliyor. 2020 yılının ilk çeyreğinde bu işlemcinin resmi lansmanı gerçekleştirilecek ve bu etkinlik ile beraber bu yeni işlemcinin tüm özellikleri ve detayları belli olacak. Ancak şuan için resmi detay olmadan sadece bazı tahmin ve düşüncelerin olduğunu belirtelim.

Düşüncelere göre yeni Dismensity 800, Qualcomm’un Snapdragon 765 işlemcisine eş değer bir performans sunacak. 8 çekirdek olması beklenen modelde 6 adet Cortex A-55 yanında 2 adet Cortex A-77 çekirdeği olacak. Diğer yandan işlemcinin 5G ağ desteğine de sahip olması bekleniyor.  


Yeni MediaTek Helio P90 İşlemcisi TanıtıldıYeni MediaTek Helio P90 İşlemcisi Tanıtıldı

PAYLAŞ