MediaTek üçüncü çeyreğin en çok yonga satışı yapan şirketi oldu - Haberler - indir.com

MediaTek üçüncü çeyreğin en çok yonga satışı yapan şirketi oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-25 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil işlemci üretici şirket olan MediaTek, giriş ve orta seviyedeki göstermiş olduğu yüksek performans ve başarı 2020’nin 3.çeyreğindeki en çok kullanılan işlemci markası oldu. Qualcomm ise az bir fark ile MediaTek’in arkasında kaldı. Teknoloji pazarının önemli araştırma şirketlerinden olan Counterpoint verilerine göre 2020 yılının 3.çeyreğindeki işlemc piyasa raporları yayınlandı. Özellikle orta ve giriş seviye akıllı telefonlarda yer alan MediaTek, Qualcomm’u arkasında bırakarak, en fazla satış gerçekleştiren çipset şirketi olmayı başardı.

Counterpoint açıklaması doğrultusunda 2020 yılının 3.çeyreğinde MediaTek işlemciye sahip 100 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Bu modeller ise daha çok giriş ve orta seviye olarak karşımıza çıkarken, 3.çeyrekteki Pazar payı ise yüzde 31 seviyelerine yükselmiş oldu.

Apple A14 işlemci Snapdragon 888'i yendiApple A14 işlemci Snapdragon 888'i yendi

Mobil işlemci pazarının liderleri belli oldu

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan Qualcomm, 3.çeyrekte sahip olduğu yüzde 29 Pazar payı ile unvanı rakibine kaptırdı. Ayrıca Qualcomm şirketi 5G’li akıllı telefonlar noktasında ise yüzde 39 Pazar payı ile en çok kullanılan işlemci olmayı başardı. Verilere göre 2020 yılının 3.çeyreğindeki 5’li akıllı telefon satışı toplam telefon satışlarının yüzde 17’sine denk oldu. iPhone 12 modellerinin tüm dünyada satışa sunulması ile beraber ise 4.çeyrekte 5G’li model kullanımının daha da artması beklenirken, 2020’nin son çeyreğinde ise 3’te 1 modellerin 5G teknolojisine sahip olması bekleniyor.

MediaTek’in arkasında kalan Qualcomm’un ABD’nin Huawei’ye olan yaptırımlarından ötürü olduğu düşünülüyor. Huawei’den uzaklaşan kullanıcılar Xiaomi, Samsung ve Apple gibi cihazlara yöneldiler. Durum böyle olunca ise o modellerdeki işlemciler yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda Xiaomi’nin MediaTek işlemciler tercih etmesi Qualcomm cephesini kötü etkilemiş oldu. Bakalım yılın son çeyrek dilimi ile beraber bu Pazar paylarında ne gibi değişmeler olacak göreceğiz.


Apple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyorApple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyor
11.Nesil işlemcili Acer Swift 5 Türkiye'de satışta11.Nesil işlemcili Acer Swift 5 Türkiye'de satışta

PAYLAŞ