MediaTek Türkiye'de pazar lideri olmayı hedefliyor - Haberler - indir.com

MediaTek Türkiye'de pazar lideri olmayı hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-12 19:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

MediaTek ülkemizde ilk defa basın toplantısı düzenledi. MediaTek, Türkiye'deki pazar payını açıkladı. Mobilde yüzde 32 payına sahip Çinli teknoloji devi diğer sektörler arasında birinci sırada.

Teknolojinin dev isimleri arasında yerini almış olan MediaTek, Türkiye'de ilk defa bir dijital basın toplantısı organize etti. MediaTek'in Türkiye pazarında sahip olduğu pazar payı, iş birlikleri ve yeni yatırımlarından bahsedildi.

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Türkiye lansmanı için geri sayım başladıXiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Türkiye lansmanı için geri sayım başladı

Akıllı telefonda pazar payı yüzde 32

Türkiye'de MediaTek'in işlemciye sahip telefonlarının sayısı ciddi oranda artış göstermiş durumda. Son 3 yılda MediaTek işlemciye sahip telefonların pazar payı yüzde 12'den yüzde 32'ye kadar yükseliş gösterdi. Birinci sırada yüzde 36 olan pazar payı ile Qualcomm yer alıyor. İki firmanın başa baş mücadele ettiği söylenebilir. 2019 yılının ikinci yarısından itibaren üretimi gerçekleştirilen tüm yerli telefonlarda MediaTek işlemciler kullanıldı.

Yerli TV’lerin yüzde 95’inde MediaTek kullanılıyor

MediaTek yalnızca telefon yonga seti üretimini yapmakla kalmıyor. TV'de de önemli bir üretim hacmine sahip. Türkiye'de üretilen yerli akıllı TV'lerin yüzde 95, tablet cihazlarda yüzde 45, fiber/VDSL modemlerde ise yüzde 90 oranında pazar payına sahip.

Söz konusu firma MediaTek, Türkiye'deki firmalar ile iş birliğini sürdürmeyi ve daha fazla firma ile iş birliği yapmayı hedefliyor. Telefon üretiminde General Mobile, Casper, Vestel gibi yerli üretici firmalar ile iş birliği yapılıyor. Android TV ve akıllı TV üretiminde Vestel ve Arçelik firmaları, tablet üretiminde Reeder, modem cihazlarında Türk Telekom, Türksat, Turkcell, D-Smart, Millenicom, Hometech; akıllı ödeme sisteminde Koç Grubu şirketi Token Financials ile birlikte çalışılıyor. 

Toplantıda MediaTek Helio G95 yonga setinin lansmanı gerçekleştirildi. Ayrıca 5G özellikli MediaTek Dimensity Serisi 1000+, 820, 800, 800U ve 720 işlemcilerin ön tanıtımı yapıldı.



PAYLAŞ