MediaTek mobil cihaz performans testlerinde hile mi yapıyor? - Haberler - indir.com

MediaTek mobil cihaz performans testlerinde hile mi yapıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler mobil işlemci üreticilerinden olan MediaTek’in performans testlerinde kağıt üzerinde hile yaptığı iddia ediliyor. MediaTek ise yapmış olduğu açıklamada iddiaları reddediyor. Performans testlerinde zaman zaman yapılan hileler ve oynamalar ile şirketler gündeme geliyor ve dava konusu oluyor. Kısa bir süre önce Huawei’nin birçok akıllı telefonunun test sonuçlarında oynadığı ortaya çıkmış ve şirket ise özür dileyerek bu durumu bitirmişti. Şimdi ise MediaTek’in performans testlerinde hile yaptığı iddia ediliyor.

AnandTech’in haberine göre MediaTek, OPPO Reno 3 Pro akıllı telefon modelinde kullanmış olduğu Helio P95 işlemcisi hakkında bazı işlemler yaptı. Helio P95 modeli bir önceki model olan Helio P90 ile neredeyse aynı durumda. Anca Helio P95’te yapay zeka performansında %10 bir artış olurken 64 MP’de kamera desteği bulunuyor. Helio P95 2 adet yüksek performanslı 2.2 GHz Cortex A75 ve 6 adet 2 GHz Cortex A55 verimlilik çekirdeğine sahip durumda.

Yeni MediaTek Helio P90 İşlemcisi TanıtıldıYeni MediaTek Helio P90 İşlemcisi Tanıtıldı

Performans artışı bir dosyayla yapıldı

Bununla beraber AnandTech’in testlerinde Helio P95’in PCMark performansına nazaran daha iyi gözüktüğü ortaya çıkıyor. MediaTek’in amiral gemisi işlemcisi olan Dimensity 1000 5G’nin Helio P95’ten daha kötü bir performans sergilediği ortaya da çıktı. Writing 2.0 ve Web Browsing 2.0 puanlarına dikkat edilerek hileli sonuçlar ortaya çıkmış oldu. Hiçbir hile yapılmadan Oppo Reno 3 Pro testlerine göre PCMark puanının %30 puan artışı sağlayan performans artışları rastlandı. İşlemciler performans testine sokulduğu zaman “power_whitelist_cfg.xml” dosyası ortaya çıkıyor ve bu dosya performans artışı sağlarken, gerçek performansta artış sağlamıyor. Sadece performans testini kısa süreliğine kandırmış oluyor.

Performans artmış gibi gösteren bu dosya sadece OPPO telefonlarda değil MediaTek işlemci kullanan Xiaomi ve Sony gibi şirketlerin bazı telefonlarında da yer alıyor. Bakalım MediaTek cephesinden konu hakkında ne açıklama gelecek göreceğiz.


MediaTek'in orta segment yeni işlemcisi duyurulduMediaTek'in orta segment yeni işlemcisi duyuruldu
Tanıtımı yapılan MediaTek Helio G70 özellikleriTanıtımı yapılan MediaTek Helio G70 özellikleri

PAYLAŞ