MediaTek Huawei'den aldığı siparişlerle 6 ayda rekor kırdı - Haberler - indir.com

MediaTek Huawei'den aldığı siparişlerle 6 ayda rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji sektörünün başarılı yonga tedarikçileri arasında olan MediaTek Huawei'den aldığı siparişlerle birlikte 2020 senesinde ilk 6 ayında gelirlerinde rekor kırdı.

2019 senesinin Mayıs ayından beri ABD baskısı altında olan Huawei, ambargolar nedeniyle ABD merkezli şirketlerle iş ortaklığını kaybetmişti. Son bir senedir piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarını Google Servisleri’nden mahrum olarak süren şirket Mayıs ayında TMSC ile olan anlaşmasını da kaybetmişti. ABD baskılarının ardından TMSC’nin Huawei ile çalışmayı bırakacağını açıklaması üzerine Çinli teknoloji devi sektörünün önde gelen çip üreticilerinden MediaTek’le yola devam etme kararı aldı.

MediaTek mobil cihaz performans testlerinde hile mi yapıyor?MediaTek mobil cihaz performans testlerinde hile mi yapıyor?

Huawei’nin son birkaç ayda verdiği çok sayıda siparişler sayesinde MediaTek'in Haziran ayındaki geliri yüzde 21 arttı. 2020 yılının ilk altı senesinde  yüzde 12.4 seviyesinde büyüme gösteren şirketin büyümeye devam etmesi bekleniyor.

MediaTek Dimensity 820 duyuruldu

Koronavirüs nedeniyle Qulacomm ve TMSC gibi rakiplerinin telefondan piyasasındaki düşüşten etkilenirken, MediaTek bu dönemi ciddi bir karla kapattı. MediaTek tarafından yayımlanan mali raporlara göre, şirket 6 aylık konsolide 8.59 milyar dolar gelir elde etti. Dört sene önce yonga tedarikiyle rekor bir gelir elde eden şirket bu altı aylık dilimde rekor rakamın değerin yüzde 16'sından fazla gelir sağladı.

MediaTek'in artan gelirlerinde Dimensity 800 ve 1000 gibi yonga setlerinin payının büyük olduğu düşünülüyor. Şirketin önde gelen müşterileri arasında ise Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi akıllı telefon pazarının önemli markaları yer alıyor.


MediaTek Dimensity 820 duyurulduMediaTek Dimensity 820 duyuruldu
Huawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdıHuawei, MediaTek işlemci siparişini yüzde 300 artırdı

PAYLAŞ