MediaTek Dimensity 800U tanıtıldı - Haberler - indir.com

MediaTek Dimensity 800U tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-18 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Orta segment akıllı telefonların vazgeçilmez işlemcilerinden birisi olan MediaTek, yeni işlemcisinin duyurusunu yaptı. MediaTek Dimensity 800U duyuruldu ancak küresel anlamda piyasaya sürülecek mi?

Geçen yıldan bu yıla kadar 5G teknolojisine sahip olan cihazların sayısında önemli bir artış yaşandı. Aslında bu cihazları geleceğe hazırlamak gibi de görülmesi gereken 5G'nin yer verildiği cihazlar sürülen amiral gemisi seviyesindeki telefonlar için bir zorunluluk haline getirildi. Şimdi ise "MediaTek ile orta segment telefonlara taşınıyor.

PlayStation 5'le ilgili gündemi sarsan iddialarPlayStation 5'le ilgili gündemi sarsan iddialar

MediaTek Dimensity 800U duyuruldu: Özellikleri neler?

Herkesin hayalinde amiral gemisi telefonlar bulunuyor. Fakat büyük bir çoğunluk orta segment telefonları tercih ediyor. Durum böyle olunca da orta segment akıllı telefonların yakın zamanda 5G yeteneklerini kazanacak olması heyecan yaratıyor.

MediaTek Dimensity serisinde yeni bir orta sınıf bir 5G yonga seti başlattı. Yonga seti MediaTek Dimensity 800U  olarak adlandırılıyor. Orta sınıf akıllı telefonlara yönelik olarak sunuluyor. MediaTek'in Dimensity serisi, 5G bağlantı teknolojisini üst düzey performans ile birlikte sağlamak için tercih ediliyor. En yeni Dimensity 800U'nun sunmuş olduğu özelliklere bir göz atalım.

İşlemci, TSMC'nin 7nm FinFET'i olan enerji açısından verimli bir dayanağı bulunuyor. Dahası, Dimensity 800U sekiz çekirdekli bir yonga seti olarak konumlandırılıyor. 2.4GHz hızına sahip iki ARM Cortex-A76 çekirdeği ve 2.0GHz’e kadar ulaşan altı Cortex-A55 çekirdeği bünyesinde bulunduruyor.

Grafik tarafında ise ARM'ın Mali-G57 GPU‘su ile birlikte geliyor. Daha iyi yapay zeka işleme ve diğer görevler için yonga seti bir APU ile birlikte geliyor.  LPDDR4X RAM‘i (2133 MHz’e kadar) destekliyor ve UFS 2.1 sınıfı depolamaya sahip.

Daha hızlı daha güçlü

MediaTek Dimesnity 800U, Full HD plus çözünürlük ve 120 Hz ekran yenileme hızını destekliyor. HDR 10 plus video desteğinin yanı sıra MediaTek'in videolar için ek HDR optimizasyonlarına sahip özel MiraVision PQ motoruna da desteklediğini belirtmekte fayda var. Ayrıca 64 Megapiksel sensörünün yanı sıra dörtlü kamera kurulumlarını da destekliyor olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Diğer önemli özellikler arasında (VoW), Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1 yer alıyor. Bu yonga setinde sesli asistan hizmetinin yanında, çift mikrofonlu gürültü azaltma teknolojisine de yer veriyor.

Dimensity 800U'nun ise bu gelişmiş özelliklerine ek olarak 5G teknolojisine yer veriyor olması bu yonga setinin kullanılacağı cihazları, oldukça cazip hale getiriyor. Zira birkaç yıl içinde iyice yaygın hale gelecek olan 5G teknolojisine hazır olan bu cihazlar, uzun ömürlü olacak deniyor.

Dimensity 800U, 5G çift SIM desteğiyle birlikte, çift VoNR, alt 6GHz NSA / SA ağları ve 5G iki taşıyıcı birleştirme (2CC 5G-CA) ile birlikte geliyor. 5G deniyor fakat 5G'nin en büyük dezavantajı yüksek güç tüketimine sebep olması. Bunu da düşünen MediaTek, 5G UltraSave teknolojisini kullanıyor. Yani bu durumda işlemcinin çok daha az güç tüketmesini sağlıyor.

MediaTek’e göre Dimensity 800U, Dimensity 720’ye kıyasla yüzde 11’e kadar daha hızlı CPU performansı sunuyor. Bunun yanı sıra birde yüzde 28 daha hızlı GPU performansı sunuyor.



PAYLAŞ