Media Markt, Teknosa için ilk teklifi verdi - Haberler - indir.com

Media Markt, Teknosa için ilk teklifi verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 11:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji mağazaları denildiğinde, insanların aklına ilk gelen ilk isimler Media Markt ve Teknosa oluyor.  Ülkemizde de faaliyet gösteren iki mağaza, ihtiyaç duyulan neredeyse bütün teknolojik aletleri bünyesinde barındırıyor. Geçtiğimiz haftalarda, Almanya merkezli Media Markt, Sabancı Holding çıkışlı Teknosa'yı alacak olmasıyla gündeme gelmişti. Bu konu bir süre gündemi meşgul etti ve teknoloji dünyasının ilgilendiği bir konu oldu. Herkesin merak ettiği konu ise Media Markt'ın, Teknosa'yı almak için ne kadar teklif ettiğiydi. Bu konuyla ilgili bilgi henüz paylaşıldı. Media Markt, Teknosa'nın yüzde 75'ini satın almak için merakla beklenen ilk teklifini yaptı.

Media Markt, Teknosa'nın yüzde 75'lik hissesi için fiyat verdi

Son zamanlarda büyük şirketlerin neredeyse hepsi, bünyelerini genişletmek ve çalışma potansiyellerini arttırmak için birtakım atılımlar yapmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi, geçtiğimiz haftalarda Teknosa'yı almak istediğini açıklayan Media Markt oldu. Almanya'nın en iyi teknoloji mağazalarından biri olan Media Markt'ın, Teknosa için yağacağı teklif merakla bekleniyordu. Bloomberg tarafından yapılan habere göre, Media Markt, Teknosa'nın yüzde 75'lik hissesi için 90 milyon Euro vermeye hazır görünüyor. Fakat aynı kaynaktan elde edilen bilgilere göre henüz anlaşma sağlanmış değil ve şirketler arasında bir pazarlık sürecinin geçeceği söyleniyor. Anlaşma şartlarında, net olarak bir karara varılana kadar değişiklik olması da yüksek ihtimal.

Teknosa'nın, 2000 yılından beri toplamda 210 tane mağazası bulunuyor. Şirketin geçen yılki satış rakamı 933 milyon doları bulmuştu. Media Markt'ın, Teknosa için teklif vermesinin ardından, Alman devinin hisseleri %6 oranında büyüdü.





PAYLAŞ