McAfee 3 Dakikada iPhone Hacklemeyi Anlattı! - Haberler - indir.com

McAfee 3 Dakikada iPhone Hacklemeyi Anlattı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-07 10:58:09
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Bir süredir gündemden düşmeyen FBI ve Apple arasındaki iPhone krizine yeni bir isim daha katıldı. Tartışmaya geçtiğimiz günlerde katılan John McAfee katıldığı haber programında 3 dakikada iPhone hacklemeyi anlattı.

Ünlü iş adamı ve McAfee anti-virüs şirketinin kurucusu John McAfee, FBI ve Apple arasında başlayan iPhone krizinin ardından yaptığı açıklamada "iPhone'u bana getirin, sadece üç hafta içerisinde şifresini kırarım ve parada almam.Eğer iPhone'un şifresini kıramazsam ayakkabımı yerim" demişti.

McAfee iPhone'un nasıl hackleneceğini anlattı

Katıldığı bir haber programında yaptığı yeni açıklamalarla bir süre daha kendinden bahsettirecek gibi görünüyor. FBI ve Apple arasında başlayan iPhone krizinin aslında bir aldatmacadan ibaret olduğunu iddia eden McAfee sadece 3 dakika içerisinde bir iPhone nasıl hacklenir anlattı. Bahsedilen iPhone'un aslında temelde bir bilgisayar olduğunu vurgulayan McAfee, her bilgisayarda olduğu gibi iPhone'un içerisinde de bir işlemci ve bir depolama alanı olduğunu ve bu depolama alanının cihazdan çıkarılıp içindeki veriler kopyalandıktan sonra 'disassemble' adı verilen bir programla verileri 0 ve 1'lere çevirerek aranan şifrenin bulunabileceğini iddia ediyor.

FBI ve Apple krizinin aslında bir aldatmaca olduğunu vurgulayan McAfee "iPhone şifresini çözmenin bu kadar basit olduğunu Apple'da FBI'da biliyor. Her bilgisayarda aynı işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilir yani bu Apple'ın açık verdiği yada zayıf koruması olduğu anlamına gelmiyor. Bu işlem bu kadar basit FBI bunu biliyor fakat Amerikan halkını kandırıyor ve halkın tepkisini Apple'ın üzerine çekerek Apple'dan tüm cihazla ulaşabilmelerine olanak sağlayan bir açıklık yaratmak istiyorlar. Bu açıklık sayesinde telefonlarımızı istedikleri gibi karıştırabilecekler" dedi.

McAfee'in bu açıklamalarından sonra Apple ve FBI arasında süren iPhone tartışması son bulacak mı sorusu akıllara geliyor.





PAYLAŞ