MC Excel JavaScript  Fonksiyonlarını destekleyecek - Haberler - indir.com

MC Excel JavaScript Fonksiyonlarını destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-10 11:35:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft , geniş yelpazesindeki ürün ve hizmetleri ile büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu bağlamda dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alan Microsoft Excel, kullanıcıların kolaylıkla kullanabilmesi için uygulamasına  yeni özellikler katarak güncel kalmayı hedefliyor. Yeni açıklanan bir dizi  özellik arasında  dikkatleri en fazla üzerine çeken özellik Excel hücrelerine JavaScript yazılabilecek olması ve Power BI ile hazırlanmış görsel analizlerin entegre edilebilecek olması. Excel fonksiyon veritabanı arasında oldukça geniş bir yelpazede bir çok özelliği gerçekleştirebiliyor. Ancak JavaScript özelliği uzun süredir uygulamada yer almıyor ve kullanıcılar tarafından da sabırsızlıkla bekleniyordu. . Karmaşık fonksiyonlar için Visual Basic kullanılmaktaydı. Ancak Excel' e gelen bu yeni özellikle üçüncü parti uygulamalara bağlanıp gerçek zamanlı verileri Excel içerisinde gösterebilmek çok daha basit bir hal alacak.

Insider da yenileniyor

Bunun yanında Microsoft,   halen  Office Insider programı içerisinde bu yeni özelliği test ediyor ve geliştirici sürümünde bu yeni özelliği sizler de inceleyebilirsiniz.  Önümüzdeki günlerde bu özelliklerin tüm kullanıcılara açılması beklenmekte.

Azure Machine Learning desteği sayesinde Excel kullanıcıları artık şirketlerin veri bilimcilerinin geliştirdiği Machine Learning programlarını Excel üzerinde kullanabilecekler. Bir çok büyük şirket çalışanı Excel tabloları arasında dolaşmanın yanında şirket verilerini bulma konusunda  büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Azure Machine Learning ve Power BI entegrasyonları sayesinde artık daha filtrelenmiş ve anlamlandırılmış verileri Excel dosyalarında kullanabilmeleri mümkün olacak.

 

 

 

 





PAYLAŞ