Maybach'in Geleceği İçin Yeni Planlar! - Haberler - indir.com

Maybach'in Geleceği İçin Yeni Planlar!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 11:55:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : İnceleme

Konuyla ilgili açıklama yapan Dieter Zetsche, uzun vadeli plan kapsamında Maybach isminin geçmişteki gibi özgürleşebileceğine, daha yeni tasarım ve özelliklerle geleceğini belirtti.

Otomobil tarihinin en köklü üreticilerinden birisi olan Maybach, kuruluş yılı olan 1909 yılından itibaren oldukça hareketli ve değişken dönemeçleri geride bıraktı. Daimler-Benz adı altında çalışan Wilhelm Maybach tarafından hayata geçirilen ve ilk ciddi otomobil atağını 1919 yılında hazırlayan Almanya merkezli şirketin kaderi çıkış noktasına dönmek üzerine şekillendi. Mercedes tarafından satın alınmasının ardından üretim planlaması yeniden tanılmanan Maybach, bugün olduğu gibi grubu içinde en lüks noktayı temsil ediyor. Bir süre başlı başlına marka olarak otomobil üretmeye de devam eden şirket, istenilen satış rakamlarını yakalayamamasından ötürü tekrardan bir alt marka olarak devamlılığına devam ederek günümüze kadar geldi. Nitekim bugün Maybach denildiğinde; lüks, konfor ve sessizlik gibi sözcükleri de aynı cümle içerisinde geçirmeden yapamıyoruz.

Super Mario, Mercedes'e Bindi (Video)Super Mario, Mercedes'e Bindi (Video)

Yeni tasarımlar,yeni zevkler

Mercedes'in S-Serisi dışında son dönemlerde bu önemli isim üzerinden hayata geçirdiği konsept projelerin akıllarda kazıldığını biliyoruz. Özellikle sahip oldukları yenici tasarım karakteriyle gözlerin pasını silen bu projelerin bir gün hayata geçirilme ihtimali, takipçilerini heyecanlandırmaya yetiyor da artıyor. Vision 6 ile başlayan ve son olarak geçtiğimiz Nisan ayında Ultimate Luxury ile devam eden bu akım, Mercedes tarafından anlamlandırılmaya başlanacak gibi gözüküyor. Önümüzdeki yıllarda görevinden ayrılmaya hazırlanan CEO Dieter Zetsche'nin yaptığı açıklamalar uzun vadeli planların tekrar geçmişteki denemeyi andıracağını gösteriyor bizlere.

Açıklamalar sızdırıldı

Autocar'a yapılan açıklamalarda Maybach gibi önemli bir ismin diğer üreticilerde olduğu gibi yeniden yapılanmaya dahil edilebileceği ibaresi ilk andan itibaren dikkatleri çekiyor. Volvo'nun Polestar hamlesinde yaptığı gibi premium markasını kendini gösterebilecek, güçlü bir yapıya getirme planları olduğunu dile getiren Zetsche; "Maybach’ın farklı bir marka olarak değerlendirilmesi
 fikri heyecan veriyor. Bunu performans markası AMG üzerinden örneklendirebiliriz. AMG ekibi çok kısa bir zaman da içerisinde bir hiper otomobil ortaya koymaya hazırlanıyor.” diyerek kontrollü ayrılma mesajını ciddi olarak verdi. Şimdilik sürecin somut bir adımla sonuçlanıp sonuçlanmayacağını veya bunun ne kadar süreceğini de bilmiyoruz. Lakin son projelerin sahip olduğu yapıları gördüğümüzde, ortaya çıkacak otomobillerin ne denli etki yaratacağını da tahmin etmek çok da zor değil. 


Mercedes-Benz'den Snapchat'li Tanıtım VideosuMercedes-Benz'den Snapchat'li Tanıtım Videosu
Mercedes F 015 Luxury in Motion Tanıtıldı (Video) - CES 2015Mercedes F 015 Luxury in Motion Tanıtıldı (Video) - CES 2015

PAYLAŞ