Mavi tik başvuruları Twitter’a doğrudan yapılabilecek - Haberler - indir.com

Mavi tik başvuruları Twitter’a doğrudan yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 11:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıların mavi tik talebini doğrudan bir şekilde kişisel olarak gönderebilmesine izin veren yeni bir sistem üzerinde çalışmalar yapıyor. Sistemin hayata geçmesi ile beraber gerekli koşulları karşılamanız durumunda mavi tik başvurusunu bizzat kendiniz yapabileceksiniz.

Twitter, şu ana kadar kullanıcılardan direkt olarak mavi tik taleplerini kabul etmiyordu. Eğer tanınmış bir kişiyseniz ve hesabınızı doğrulamak istiyorsanız farklı aracılar ile mavi tik talebini yapmanız gerekiyordu. Ancak şirketin, bu durumu değiştirmek için çeşitli çalışmalarda bulunduğu ortaya çıktı.

Twitter'ın beyaz tenli insanları öne çıkardığı tespit edildiTwitter'ın beyaz tenli insanları öne çıkardığı tespit edildi

Mavi tik başvuruları Twitter’a doğrudan yapılabilecek

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından tespit edilen yeni özelliğe göre, tıpkı Instagram’ın yaptığı gibi bundan böyle Twitter da bundan sonra mavi tik başvurusunu doğrudan almaya yönelik işlemlere başlayacak. Böylelikle birçok sıkıcı ek işlemlere ve aracılara maruz kalma derdi bitecek.

Bu noktada Twitter mavi tik talebi göndermek isteyen kullanıcıların ilk olarak bazı gereksinimleri karşılamasını da talep ediyor. Bu gereksinimlerin başında ise profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı, web sitesi ve ad gibi bilgiler ile profilin eksiksiz bir biçimde tamamen doldurulması yer alıyor. Ek olarak şirket, hesabınızda e-posta adresinizin ve telefon numaranızın da mutlaka kayıtlı olmasını şart koşuyor.

Bunun yanı sıra doğrulama talebi göndermek isteyen kullanıcıların, hesabına doğum tarihi eklemesi ve hesabın gizlilik ayarını da mutlaka herkese açık yapması gerekecek.

Twitter is testing an option to ‘request verification’ in-app pic.twitter.com/lOvLxROxKi — Matt Navarra (@MattNavarra) September 18, 2020

 Twitter’ın mavi tik başvurularını almaya başlamasının ardından, ilgili gereksinimleri karşılayan tüm kullanıcılar, doğrudan talep gönderme işlemlerine başlayabilecek. Şirket, doğrulama taleplerine 30 gün içinde cevap veriyor, ayrıca talebi kabul edilmeyen kullanıcılar da 30 gün sonra yeniden talep gönderebilecekler.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ