Mavi Balina Sonrası Yeni Skandal Oyun Mariam Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Mavi Balina Sonrası Yeni Skandal Oyun Mariam Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-22 14:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Oyun

Suudi Arabistan üzerinde Salman El Harbi tarafından geliştirilmiş olan Mariam adlı oyun kısa sürede oldukça geniş kitlelere erişmiş durumda. Durum böyle olunca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oyunun gençleri intihara sürüklediği gerekçesiyle yasaklandığı belirtildi. Hatırlarsanız bir dönem ülkemizde de skandallara yol açmış Mavi Balina adlı oyunda benzer bir durum yaşanmış ve birçok ülkedeki onlarca ölüm haberi oyunu yasaklanmalara sebebiyet vermiş ve oyun yapımcılarının ise başı derde girmişti.

Bu yeni Mariam adlı oyuna gelecek olursak ise Mariam adlı 9 yaşındaki kız çocuğu kaybolduğunu ifade ediyor ve eve dönmek için oyunculardan yardım istiyor. Buraya kadar normal gözüken bu durumda sonrasında oyun sizlerde adınızı, adresinizi, yakın çevrenizi sormaya ve sosyal medya hesaplarınıza erişim gibi izinleri istiyor. Korku ve dehşet içeriklerinin bir hayli fazla olduğu oyun için birçok şikayet gelmeye başlamış durumda.

Mavi Balina oyununun dünyada yaygınlaşması sonrasında oyun çok fazla tepki çekmişti. Ülkemize de uğrayan Mavi Balina sonrasında Mariam için ne gibi bir yaptırım uygulanacak göreceğiz.





PAYLAŞ