Mate X'in pahalı olduğu Huawei CEO'su tarafından kabul edildi - Haberler - indir.com

Mate X'in pahalı olduğu Huawei CEO'su tarafından kabul edildi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Kore'nin teknoloji devlerinden biri olarak karşımıza çıkan Huawei şirketi her yaptığı ile gündem olmayı başarıyor. Özellikle akıllı cihaz konusunda oldukça başarılı bir yere sahip olan Huawei, gelecek iki yıl içerisinde amiral gemisi olarak nitelendirdiği akıllı cihazlarının yarısının katlanabilir olarak üreteceğinin bilgisini verdi. Huawei, geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen MWC 2019 etkinliğinde Mate X adlı katlanabilir akıllı cihazını tanıtmıştı. Bu akıllı cihazı ile Samsung'un dahi önün geçmeyi başaran Huawei çalışmalarına durdurak bilmeden devam ediyor. 

Katlanabilir akıllı cihaz furyasının gitgide yayılması ile beraber akıllı cihaz üreticileri de katlanabilir akıllı cihaz üretmek konusunda çeşitli planlamalar doğrultusunda hareket ediyor. Katlanabilir akıllı cihazlar göz doldursa da fiyat açısında da kullanıcılarını bir o kadar üzüyor. Geçtiğimiz MWC 2019 etkinliğinde hem Samsung hem de Huawei kendi ürettikleri akıllı cihazları resmi olarak tanıttı. Hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan oldukça teknolojik cihazlar olan katlanabilir akıllı telefonlar, gelişmiş özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda oldukça da pahalılar. Bu açıdan kullanıcılarını oldukça üzüyorlar. Katlanabilir akıllı cihazların gelecek süre içerisinde neler ile geleceği hakkında Huawei CEO'su Ricgard Yu, önemli açıklamalarda bulundu. 

Huawei Mate X İddialı Özellikler İle GeliyorHuawei Mate X İddialı Özellikler İle Geliyor

Teknoloji dünyasına yön veren isimler arasında yerini alan Huawei, ürettiği katlanabilir akıllı cihaz ile piyasaya oldukça iddialı bir giriş yapsa da pazarın henüz bu duruma hazır olmadığını düşünüyor. Huawei katlanabilir akıllı telefonlarda oldukça iddialı olmasına rağmen pazarın henüz buna hazır olmadığı düşünülüyor. Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, son verdiği röportajda şirketin yeni cihaz formatı hakkındaki kısa vadeli beklentileri hakkında çeşitli açıklamalar yaptı. Şu an üretilen katlanabilir akıllı cihazlar oldukça donanımlı olsa da fiyat açısından kullanıcılara fazla geliyor. Bu sebeple pazar payı gitgide düşüşe geçiyor. İki yıl sonra katlanabilir akıllı cihaz konusunda kendisini daha da ileriye taşıyacak olan Huawei, amiral gemisi niteliğinde ürettiği akıllı cihazların yarısını katlanabilir şekilde tasarlayacaklarının bilgisini verdi. Üstelik tasarım olarak da biraz daha küçük formatta tasarlanacak olan bu akıllı cihazlar gelecek süre içerisinde çok daha uygun fiyatlara satışa sunulacak. 

2021 yılında katlanabilir cihazlar ucuzlayabilir

Geçtiğimiz şubat ayında geçekleşen MWC 2019 etkinliğinde tanıtılan Huawei Mate X, katlanabilir ekran özelliğine sahip ilk akıllı cihaz formatında olduğunu dile getiren SEO Yu, bu sebeplerden dolayı ürettiği katlanabilir ekranlı akıllı cihazların fiyatlarının oldukça pahalı olduğunu dile getirdi. Fakat katlanabilir ekranlı akıllı cihazlar yaygınlaşmaya başladığı andan itibaren Huawei'in de fiyatlar konusunda yenilikler yapacağını aktaran CEO, iki yıl içerisinde maliyet konusunda düşüş yaşanacağının bilgisini verdi. 

Katlanabilir ekran özelliğine sahip olan akıllı cihazların gelecek yıllar içerisinde Huawei için daha da önemli bir noktaya gelecek gibi gözüküyor. Bunun yanı sıra Huawei, her kullanıcının yeni format tarzında üretilen cihazlar ile ilgilenmeyeceği ve bazı kullanıcı kitlenin klasik ekranlı cihazları tercih edeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi. 2300 Euro fiyat etiketi ile yaz aylarında satışa sunulması beklenen Mate X'in nasıl karşılanacağı ise merak konusu. 

 


Mate X’in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecekMate X’in beklenen özelliği Huawei P30 ailesine gelmeyecek
Huawei Mate X “En İyi Bağlı Mobil Cihaz” ödülü aldı!Huawei Mate X “En İyi Bağlı Mobil Cihaz” ödülü aldı!

PAYLAŞ