Mate 30 Pro için Google kapısı bir kez daha kapandı - Haberler - indir.com

Mate 30 Pro için Google kapısı bir kez daha kapandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 20:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli akıllı cihaz üretici Huawei, Mate 30 ailesini Ağustos ayının son günlerinde tanıttı. Söz konusu bu akıllı cep telefonları özellikleri kadar Google desteğinin yer almaması ile de gündemde adından söz ettirdi. Çin ve ABD arasında yaşanan gerginlik sebebiyle arada kalan Huawei, çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Bunlardan en hasar vericisi ise Google'ın, Huawei'nin Androis lisansını iptal etmesi oldu. Bu sebeple Huawei markalı cihazlar Google desteği olmadan üretilmeye başladı. Google uygulamaları olmadan piyasaya sürülen ilk Huawei modellerinin nasıl olacağı merak konusu olurken, Google uygulamalarının cihazlara nasıl yükleneceği konusunda da çeşitli haberler gündemi meşgul etmişti. Huawei Mate 30 Pro hakkında ortaya çıkan son haber ise bu kapının da kapanmasını sağladı. Söz konusu bu cihaz gelişmiş özellikleri ile dikkatleri üzerine toplayacak gibi gözüküyor.

Mate 30 Pro ile Google uygulamalarının kapısı kapandı

Google tarafından üretilen uygulamaların olmadığı bir telefon düşünmek oldukça tuhaf olan bir durum. Fakat bu Huawei'nin son cihazlarında yaşanacak. Bildiğiniz üzere Huawei'nin son ürettiği akıllı cep telefonlarında Google uygulamaları yer almıyor. Bunun üzerine bu cihazlara Google uygulamalarını indirmek üzere çeşitli yöntemler ortaya çıkarıldı. Fakat son güncel bilgi olan Huawei Mate 30 Pro ile bu kapılarda kapanmış oldu. 

Huawei Mate 30 Pro, 90Hz Tazeleme Hızıyla GeliyorHuawei Mate 30 Pro, 90Hz Tazeleme Hızıyla Geliyor

LZPlay adlı bir uygulama, Mate 30 serisine Google uygulamalarının yüklenmesini sağlıyordu. Fakat bu durum artık tamamen ortadan kaldırıldı. John Wu adlı bir güvenlik araştırmacısı, LZPlay uygulamasını kullanarak Mate 30 serisine Google uygulamalarının nasıl yüklendiği konusunda bir ön araştırma yaparak bu araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Şöyle ki araştırmacı Wu, LZPlay uygulamasının Huawei markalı cihazlarda yer alan bazı özel Android izinlerini kullandığını dile getirdi. Fakat, bu izinlerinde sadece Huawei tarafından dijital olarak imzalanan uygulamalar tarafından verilebileceğinin ve hatta bu uygulamalarında bu imzayı alabilmesi için belirli bir inceleme sürecinden geçmesi gerektiğinin altını çizdi. 

LZPlay, yapılan açıklamaların ardından LZPlay.net hızla çevrim dışı hale getirildi. Sonrasında APK'lerin daha önceden indirilmiş olan uygulama kopyaları elbette ki çalışmadı. Konu ile alakalı bir diğer dikkat çeken nokta ise, Android Center üzerinde Alex Dobie'nin yapmış olduğu güvenlik açıklaması oldu. Şöyle ki herhangi bir Android cihazın güvenli bir siste üzerinden çalışıyor olup olmadığını anlamak için atılacak olan en önemli adım, SafetyNet testlerinden başarılı bir şekilde geçebiliyor olmasıdır. Açıklamalar esnasında, Google uygulamalarının yüklendiği hiç bir Mate 30 Pro cihazın bu testleri başarılı ile geçemediği dile getirildi. 

Güvenlik amacıyla yapılan SafetyNet testlerini geçmek, Google Pay’i kullanabilmenin şartlarından biridir. Yaşanan olaylar karşısında Huawei çok ciddi olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalsa da kendi toparlamak adına her geçen gün yeni ürünler üretmeye ve kullanıcıların dikkatini başarıları ile çekmeye devam ediyor. Çok ciddi şekilde kullanıcı rakamlarına sahip olan Huawei, ne kadar çok ambargo yerse yesin pes etmeyerek her geçen daha da güçlenmeye yönelik hareket ediyor. Bunun için yeni teknolojiler denerken yeni ürünler de üretmeyi ihmal etmiyor. 


Merakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldıMerakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldı
Google uygulamaları Huawei Mate 30 Pro’ya nasıl yüklenir?Google uygulamaları Huawei Mate 30 Pro’ya nasıl yüklenir?

PAYLAŞ