Mate 20 Pro'nun Yapay Zekası Engel Tanımıyor! - Haberler - indir.com

Mate 20 Pro'nun Yapay Zekası Engel Tanımıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 14:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Belirli bir zamana kadar sadece iletişim için kullanılan telefonlar, artık günümüzde oldukça geniş yetenek yelpazesine sahip. Son dönemde gelişmeler ile yeni bir amaca ulaşan ve yapay zekası ile dikkat çeken Huawei Mate 20 Pro, yapay zekası sayesinde engelleri aşıyor. 

Huawei'den casus çalışan için radikal karar!

Kırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli OlduKırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli Oldu

Huawei Mate 20 Pro yapay zekası ile dikkatleri üzerine topluyor

Huawei'nin yeni tanıtılmış olan Facing Emotions uygulaması, yapay zeka destekli teknolojisi ile engellilerin "duygularını" görebilmeye imkan sağlıyor. Kişilerin duygularını tanımlayan ve bunu sese dönüştüren Facing Emotions uygulaması, görme engelliler için yeni bir deneyim biçimi olarak dikkat çekiyor. Uygulama kapsamı içerisinde her duygu kendisini yapay zekanın tanımayı öğrendiği farklı bir yüz ifadesi olarak gösteriyor.  Daha sonra ise bu tanımlama 7 temel duygudan birine atanıyor ve bu duygu için daha önceden yaratılan bir ses çalınıyor.

Görme bozukluğu olan kişiler için, telefonların eller bağımsız bir şekilde kullanılması için çok kritik bir yere sahip. Bu noktada Huawei, Facing Emotions uygulaması için ünlü tasarımcı Jan Kochanski ile işbirliği yaparak, eller serbest kullanım için özel bir tutucu kılıf yapıldı. Uygulamanın kullanımını kolaylaştırmak için yapılmış olan özel kılıf, günlük uygulama kullanımını da optimize ediyor. Akıllı telefon kullanımı için üretilen özel kılıf, 3D baskı seçeneği ile çoğaltılabiliyor.

Ünlü Polonyalı tasarımcı olan Kochanski, ardışık naylon parçacık katmanlarını bir lazer ile sinterleme sonucunda oluşan SLS 3D baskı tekniğini kullandı. Bu işlem ile yapılan nesneler hafif ve dayanıklıyken, aynı zamanda matbaa işlemlerini ve kılıfı yazdırmak için kullanılan çevrimiçi hizmeti kolaylaştırıyor. 


Huawei CES 2019'da MateBook 13 Bilgisayarını DuyurduHuawei CES 2019'da MateBook 13 Bilgisayarını Duyurdu
Huawei, Apple kullanan o çalışanını affetmediHuawei, Apple kullanan o çalışanını affetmedi
Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor?Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor?

PAYLAŞ