Mate 20 Pro'da Bulunan Dikkat Çekici Yapay Zeka Özellikleri - Haberler - indir.com

Mate 20 Pro'da Bulunan Dikkat Çekici Yapay Zeka Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 14:13:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli büyük telefon üreticisi Huawei’nin son olarak sunmuş olduğu amiral gemisi olan Mate 20 Pro modelinin bildiğiniz üzere yapay zeka özelliği bulunuyor. Sahip olduğu işlemci ile beraber birçok yapay zeka özelliklerine sahip olan bu modelin bulunan yapay zeka detaylarına ve az bilinen özelliklerine göz atacağız. Bir dönemler bilgisayarlar için söz konusu olan yapay zeka teknolojileri artık küçülerek ceplerimize kadar girdi. Bu noktada akıllı telefonların gelişimi önemli bir rol oynarken bu teknoloji de artık yayınlaşmaya başlıyor. Şuan için orta segment modellerde bile gördüğümüz yapay zeka özellikleri işlemciler ile entegre olarak çalışarak yakın zamanda giriş seviyesi modellerde bile karşımıza çıkacak. Gelin şimdi amiral gemisi Mate 20 Pro’da yer alan yapay zeka özelliklerine bakalım.

Huawei Mate 20 Yapay Zeka Özellikleri

Huawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı AçıklandıHuawei Mate 20 Pro Resmi Türkiye Fiyatı Açıklandı

Mate 20 Pro serisinde yer alan 7 nanometre üretim Kirin 980 işlemcisi yapay zeka desteği ile öne çıkan bir işlemci modeli oluyor. Bu sayede şirket bu işlemcinin sunmuş olduğu tüm yapay zeka özelliklerini modele entegre etmiş durumda. Yapay zeka ile öne çıkan Mate 20 Pro özellikleri;

Performans Artışında Yapay Zeka Desteği

Yapay zeka açılım olarak öğrenen bir teknoloji olarak nitelendirilebilir. Bu noktada bu teknoloji kullanıcıların sıkça kullanmış oldukları alışkanlıkları algılayarak kendisine göre şekillendiriyor ve CPU tarafında  yüzde 75’e ve güç verimliliği tarafında ise yüzde 58’e kadar performans yükselişi sergileyebiliyor. Ayrıca GPU grafik birimi tarafında ise yüzde 46 performans ve yüzde 178’e kadar güç verimliliği noktasında yükselişler sergileyebiliyor.

Pil Ömründe Yapay Zeka Yardımı

Kirin 980 işlemcisi sadece başarılı performansı ile değil yapay zeka yardımı ile beraber pil ömründe de önemli yenilikler görüyoruz. Yapay zeka bu noktada güç yönetimini de ele alırken bu noktada cihazın uzun süreler pili azalmadan kullanımı sağlanmış oluyor.

Önemli Nokta Kamera ve Yapay Zeka İş Birliği

Yapay zekanın belki de en çok işlev ve yardımını gördüğümüz alan cihazların kameraları oluyor. Daha önceki Huawei modeller de yapay zeka tarafında destek sağlarken yeni Kirin 980’e sahip olan Mate 20 Pro bu noktada da güçlü olmayı başarıyor. Kirin 970 işlemcisine göre bu işlemcide yüzde 120 bir artış ile dakikada 4600 görüntü algılama yeteneği görüyoruz. Fotoğraf çekimlerinde konuyu takip ederek gerekli kamera ayarlarını yapmada yapay zekanın büyük bir görevi bulunuyor. Ayrıca HDR ve diğer otomatik ayarlar için ise bu teknoloji yine önemli bir görev üstleniyor.

Yapay zeka yardımı diğer yandan kamera tarafında düşük ışık koşullarında devreye giriyor. Bu noktada yüksek ISO kullanımından ötürü fotoğrafta oluşan gren ve kumlanma yapay zeka ile doğal bir şekilde temizleniyor. Multi-pass noise reduction adlı bu teknoloji ile yapay zeka gelişmiş bir hareket kabiliyetine sahip oluyor. Hareketli bir nesnenin fotoğraf çekiminde yapay zeka yüzde 97 oranda tanımlama yaparak çekimi gerçekleştiriyor.  


Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor!Huawei, Mate 20 Pro'da çıkan yeşil ekran sorununu çözmek için Optus'la işbirliği yapıyor!
Mate 20 Pro İçin Beklenen Özellik YayınlandıMate 20 Pro İçin Beklenen Özellik Yayınlandı
Mate 20 Pro ve Mate 20 Lite Türkiye Satışları BaşladıMate 20 Pro ve Mate 20 Lite Türkiye Satışları Başladı

PAYLAŞ