Mate 20 Pro Yiyeceklerin Kalorilerini İşte Böyle Tespit Ediyor - Haberler - indir.com

Mate 20 Pro Yiyeceklerin Kalorilerini İşte Böyle Tespit Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 09:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Huawei Mate 20 Pro serisinin gerek tasarım gerekse donanım tarafında ne kadar üst seviye bir performansa sahip cihaz olduğu biliniyor. Ancak cihazın bir başka öne çıktığı nokta ise yapay zeka özellikleri oluyor. Bu içeriğimizde sizlere Mate 20 Pro serisinin sunmuş olduğu yapay zeka ve nesne tespiti yeteneklerinden bahsedeceğiz. Cihazın dikkat çekici bir yapay zeka yeteneği olan kamerayı tuttuğunuz yiyeceğin kalori miktarını ve gramaj değerini sizlere sunması oluyor. Gelin şimdi bu özellik nasıl çalışıyor ve işliyor görelim.

Mate 20 Pro İçin Beklenen Özellik YayınlandıMate 20 Pro İçin Beklenen Özellik Yayınlandı

Huawei Mate 20 Pro Yemek Tanımlama

Cihazda yer alan kamera, sunmuş olduğu özellikler bakımından oldukça iddialı bir telefon olmayı başarıyor. Ancak 7nm yapay zeka destekli Kirin 980 işlemcisinin yardımı ile beraber kamera yazılımsal olarak üst seviye bir model olmayı başarıyor. Bu yazılım yetenekleri arasında ise yiyecek tanımlama özelliği bulunuyor. Mate 20 Pro’nun bu yiyecek tanımlama özelliği ile kameraya gösterilen yiyeceğin ismi ve kalori bilgisi gibi detayları gözüküyor. Yiyeceğin kalori miktarı ise grama göre hesap edilirken, bu noktada 171 gram olan bir elma 92 klac, 67 gram olan elma ise 36 kcal kaloriye sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Yiyeceklerin bu gram ve kalori tespitleri yapay zeka yetenekleri ile sağlanmış oluyor. Kirin 980 işlemcisinde yer alan çift nöral işlemci motoruyla beraber nesne tespiti esnasında yoğun bir yapay zeka gücü devreye giriyor. Ayrıca bu özellik haricinde resmi tablo tanımlama, tarihi yapı ve bölge tanımlama gibi başka özelliklerde bulunuyor. Kamera ve ilginç özelliklere bir ilginiz bulunuyorsa Mate 20 Pro’nun bu üstün yapay zeka yeteneği sergilemiş olduğu akıllı telefonu tercih edebilirsiniz.  


İlgili uygulamalar
Mate 20 Pro ve Mate 20 Lite Türkiye Satışları BaşladıMate 20 Pro ve Mate 20 Lite Türkiye Satışları Başladı
Huawei Mate 20 Serisi Reklam Filmi Yayında!Huawei Mate 20 Serisi Reklam Filmi Yayında!
Mate 20 Pro'da Bulunan Dikkat Çekici Yapay Zeka ÖzellikleriMate 20 Pro'da Bulunan Dikkat Çekici Yapay Zeka Özellikleri

PAYLAŞ