Match Group, Bumble'ı dava ediyor - Haberler - indir.com

Match Group, Bumble'ı dava ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 17:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Bumble'ın başı son zamanlarda birkaç dava nedeniyle dertte gibi görünüyor. Başarılı firma içerik kopyalamak suçuyla ithaf ediliyor.  Bunların arkasında ticari ilişkilerin olduğu yönünde bazı söylentiler olsa da, Bumble, yüklü miktarda tazminat ödeyebilir.

Match Group, Bumble'ı iki patentin ihlali nedeniyle dava etti. Bunlardan biri, uygulamasının "süs" görünümü ve diğeri de kaydırma temelli sistem olarak karşımıza çıkıyor. Eşleştirme ekibi iddiaları hakkında tam olarak bir şey ifade etmese de, Bumble'ın Tinder'in temel formülünü aynı arabirim öğelerindeki ince farklılıklar ile açıkça kopyaladığını iddia edildi. Ancak, davanın arkasındaki motivasyonlar çok net olmayabilir. Dava ne zaman yürürlüğe girecek ve sonuçları ne olacak bilinmese de, Bumble'ın alması gereken zor kararların söz konusu olduğunu söylemek güç değil.

Yapılan açıklamada, söz konusu şirketin işinin "fikri mülkiyetinin korunması" için gerekli olduğunu söyledi. Bununla birlikte, TechCrunch kaynakları, Bumble'ın Match'in 2017 yazında şirketi satın alma tekliflerini geri çevirdiğini belirtti. Bunların yanı sıra Şirketin Bumble'ı satın almak istemesi göz önüne alınırsa bu durumun büyük bir oyun olduğu da düşünülebilir.

Şirket, cinsel taciz nedeniyle şirketi dava eden Tinder'ın kurucu ortağı Whitney Wolfe tarafından oluşturuldu ve CMO'nun kurucusunun Tinder'in inancını bozduğuna dair iddiasından dolayı ünvanını kaybettiğini iddia edildi.  Aynı zamanda, Match'ın, satın alma konusunda ısrarı sürerse Bumble için çalışma hayatı oldukça zor bir döneme girecektir.





PAYLAŞ