MasterCard'dan blockchain tabanlı ödeme imkanı mı geliyor? - Haberler - indir.com

MasterCard'dan blockchain tabanlı ödeme imkanı mı geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-26 09:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Nakit ödeme esnasında paranın yetişmediği ya da taksitlendirmeye gidildiğinde sağladığı birçok avantajlarla imdadınıza yetişen MasterCard uzun yıllardır finans dünyasının popüler oyuncularından. Dünyanın büyük finans kuruluşlarından bir tanesi olan MasterCard, son günlerde sıkça karşılaştığınız kripto paralar aracılığı ile blockhain teknolojisini ödemelerde kullanıma sunarak ciddi anlamda yenilik getirmek için hazırlanıyor durumda. Uzunca süredir blockhain teknolojisi üzerinde çalışma yapan şirket, MasterCard Blockchain API isimli yeni programının duyurusunu yaptı.

Dijital bir muhasebe defteri olarak ön görülen blockchain teknolojisi yeni ödeme yöntemleri için ayarlanan MasterCard, çevrimiçi ödeme araçlarında yeni bir teknoloji ile desteklemek istiyor. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre yurt dışı alışverişlerde kullanılacak olan MasterCard Blockchain API, gizlilik, esneklik, ölçeklenebilirlik ve kullanımının yaygınlığı gibi birçok yeni özellikle karşımıza çıkıyor.  

Yukarıda sıralanan özelliklerin MasterCard Blockchair API üzerinde nasıl kendini göstereceği üzerine açıklamalarda bulanan şirket, MasterCard Blockchair API aracılığı ile yapılan işlemlerin sadece katılımcılar arasında paylaşılması sağlanacağını duyurdu. Gizlilik ve güvenlik konusunda oldukça hassas davranan şirket, her işlemin her iki tarafında görebileceği şekilde kayıt altına alındığını ve bir tablo ile gösterildiğini ifade etti. MasterCard Blockchair API üzerinde uzunca bir çalışma yaptığının altını çizen şirket ayrıca farklı yazılımlarla entegre olarak çalışabilmesini de istiyor. Şu an 6 farklı dilde hizmet sunan MasterCard Blockchair API, işletme ve kullanıcılar arasında da bir yönetici ve katılımcı taraf olmak üzere istenilen ölçüde kullanılabileceğini vurguluyor.





PAYLAŞ