Mastercard Parmak İzi Tarayıcılı Kartlara Geçiyor - Haberler - indir.com

Mastercard Parmak İzi Tarayıcılı Kartlara Geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-24 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanlarda teknoloji ve akıllı telefon sistemleri gelişmeye devam ettikçe, mobil cihazlar üzerinden ödeme yapma olanağıda bir o kadar kolaylaşıyor. Özellikle akıllı telefonlardaki güvenlik seviyeleri arttırılması, mobil üzerinden ödeme gerçekleştiren kullanıcılar için bir hayli yararlı oluyor. Kart ile ödeme noktasında bir yeniliğe imza atan Mastercard ise artık parmak izi tarayıcısı barındıran kredi kartlarını piyasaya sürerek hem güvenliği hemde ödeme kolaylığını arttıracak. Teknolojiye farklı bir alanda yaklaşan Mastercard, normal kredi kart boyutunda olacak yeni kartları ile kullanıcıların PIN yada imza girmeden kolay bir şekilde parmak izi tarayıcısıyla ödeme yapmasına olanak sağlayacak.

Mastercard tarafından belirtilen açıklamaya göre, parmak izi sistemli kartların haricinde hali hazırda bulunan çip okumalı kartlarda kullanıma devam edilecek. Güney Afrika'da hala test sürecinde olan bu yeni teknoloji kartlar sonraki aylarda Avrupa ve Asya bölgelerine sunulmaya başlanacak. Parmak izi tarayıcılı yeni kartlar ise 2017 yılının sonuna gelmeden tüm dünya üzerinde dağıtılmaya başlanması hedefleniyor. Mastercard güvenlik şefi olan Bhalla ise, yeni kartlar ile beraber müşterilere maksimum güvenlik ve ekstra kolaylık sağlayacaklarını ifade ediyor.

Devam ettiği açıklamasında Bhalla, yeni parmak izi sisteminin çalınamayan yada kopyalanamayan derecede bir sistem olduğunu belirtsede yüzde 100 şeklinde nitelendirmenin zor olduğu ifade ediliyor. Özellikle telefon, bilgisayar ve tabletler üzerinde parmak izlerinin saklandığından ötürü bu yollar ile bu izleri kopyalamanın kolay olduğunu ifade edebiliriz. Diğer yandan parmak izi sabit olduğundan ötürü herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu olduğunda tıpkı bir PIN kodu değiştirir gibi değiştirilemeyecek.

Yetkili banka şubeleri ve bankalar üzerinden parmak izi tarayıcısına sahip kart başvuruları gerçekleştirilecek. Bu merkezler üzerinden parmak izi tarama işlemi gerçekleştirilip karta işlenecek. Dilerse kullanıcı iki parmak izini karta entegre ettirebilecek.





PAYLAŞ