Mastercard Kripto Paralara Erişimi Kolaylaştırıyor - Haberler - indir.com

Mastercard Kripto Paralara Erişimi Kolaylaştırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-29 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Kripto paralara yönelik uzun zamandan beri ilgisi olduğu bilinen Mastercard yeni özelliğini tanıttı. Dünyanın pek çok farklı bölgesinde tartışmalara konu olan ve kullanımı noktasında çeşitli soru işaretleri yaratan kripto paralar ile ilgili ünlü ödeme platformu Mastercard önemli bir anlaşma sağladı.

Ödeme işlemlerinde dünyanın pek çok farklı bölgesinde kripto paraların kullanılmaya başlanması, Mastercard için yeni bir fırsat yarattı. Bu doğrultuda 7 farklı kuruluş ile ortaklık kurduğunu duyuran Mastercard, kullanıcıların kripto para tutması, saklaması, satın alması, satması ve ödemelerde kullanması adına Mastercard hizmetlerinin destek sağlayacağı belirtildi.

Mastercard Parmak İzi Tarayıcılı Kartlara GeçiyorMastercard Parmak İzi Tarayıcılı Kartlara Geçiyor

Mastercard Farklı Anlaşmalar Yapmaya Devam Edecek

Mastercard tarafından yapılan bu anlaşma, çalışmaların sadece başlangıcı olarak tanımlanıyor. Gelecekte dünyanın farklı bölgelerindeki çeşitli kuruluşlar ile anlaşmalar sağlayarak Mastercard’ın kripto para alanında ön plana çıkmasını isteyen şirket, bu bakımdan yeni gelişmeye başlangıç yolu olarak tanıttı. Mastercard program ile birlikte özellikle start-up durumundaki girişimlerdeki özel jetonları da desteklemek, dijital ve geleneksel ödeme yöntemlerini bir arada sunmak ve güvenli kullanım hedefleniyor. Küresel ölçekte kullanılan bir ödeme sisteminin kripto paralara yönelik böylesine bir destek vermesi oldukça önemli. Özellikle kripto para dünyasında önemli bir etki yapması beklenen bu gelişme ile birlikte kripto para kullanımı ve işlem hacminin artış göstermesi bekleniyor. 

“Önemli Bir Rol Oynayacağız!”

Mastercard’ın yeni dijital altyapı ve Fintech’ten sorumlu başkan yardımcısı Jess Turner tarafından yapılan açıklamalarda yeni sistem için “Lider bir teknoloji oyuncusu olarak, endüstriyi şekillendirmeye ve tüketici koruması ve güvenliği sağlamaya yardımcı olarak dijital varlıklarda önemli bir rol oynayabileceğimize inanıyoruz. Rolümüzün bir kısmı kripto paranın geleceğini şekillendirmek ve bunu ana akım finansal ilkeleri dijital varlık yenilikleriyle birleştirerek yapıyoruz.” denildi.

Mastercard özellikle 2015 yılında dijital paralar ile ilgili önemli açıklamalar yaparak dikkat çekmişti. Şirketin yaptığı son açıklama sektörde bir sürpriz olarak görülmezken şirketin sadece satın alma ve ödeme işlemlerinde değil, farklı işlemlerde de kripto para birimlerine yönelik destek sağlayacağı belirtildi. Buna göre bir sonraki hamlelerde kripto para birimlerinin birbirine çevrilmesi adına özel sistemler kurulacak. 



PAYLAŞ