Mastercard, Kripto Paralara Destek Verecek - Haberler - indir.com

Mastercard, Kripto Paralara Destek Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 11:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler ödeme yöntemi Mastercard'ın ülkelerde üretilen ve destek verilen kripto para birimleri ile ödeme ve kredi kartı alışveriş yapılmasına imkan tanıyacağı açıklandı. Her geçen gün büyümeye ve çeşitlenmeye devam eden Kripto para birimleri bu noktada çeşitli şirketlerin destek çatısı altına girmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ayı ile beraber Mastercard CEO'su Banga tarafından hükümetlerin desteklemediği kripto paraların önemsiz oldukları dile getirilmişti.

Şirketten yeni bir hamle geldi ve ülke güvencesi altında bulunan kripto para birimlerine destek verileceği açıklandı. Konu hakkında Mastercard CEO'su Banga yaptığı açıklama ile 'Hükümetler ulusal dijital para birimi oluşturmak istiyorlarsa, buna olumlu bir şekilde bakmaktan ve destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.' Dedi. Ülkemizde ise üretilecek ve Mart ayında pazara sunması beklenilen Nexpara için Mastercard desteğinin olması bekleniyor.

Kripto para üretecek olan Çin, İngiltere, Rusya, İsrail ve Venezuela gibi ülkelerde destek alacaklar. Mastercard kredi kartları ile yapılacak tüm alışverişler kripto para birimleri üzerinden hesaplanacak. Bu kapsamda komisyon ücretleri düşürülecek ve anlaşmalar ile beraber destek kampanyalarının başlaması bekleniyor.

 





PAYLAŞ