Mastercard, kripto paralar için yeni bir sistem kurdu - Haberler - indir.com

Mastercard, kripto paralar için yeni bir sistem kurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto paraların piyasadaki yeri noktasında ülkemiz dahil olmak üzere tüm dünyada çalışmalar devam ediyor. Bu noktada dünyadaki en yaygın ödeme servislerinden olan Mastercard, kripto paralar ile ödeme yapmayı kolaylaştıran bir sistemi test etmeye başladı. Son yıllarda artan kripto paraya yönelik hamleler ve büyük ilgi sonrasında, şirket ve ödeme sistemleri de bu yönlü entegre olmaya başladılar. Kripto paralar tıpkı standart paralar gibi hayata henüz entegre olmamışken, resmi düzenlemeler ve vergilendirme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda ise geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye’de kripto para ile ödeme işlemleri resmi olarak yasaklanmıştı. Ülkemizde kripto para ödeme işlemlerinin ne zaman serbest olacağı henüz net olarak bilinmezken, global finans şirketleri yeniliklere ayak uydurmayı sürdürüyor.

Mastercard’dan kripto para hamlesi geldi

Monster'dan Crysis Remastered sürpriziMonster'dan Crysis Remastered sürprizi

Dünyanın önde gelen ödeme sistemlerinden olan Mastercard, kripto para ile alakalı ödeme işlemleri için Circle ile alanında başarılı bazı şirketlerle bir araya geliyor. Mastercard, kripto paraların anında itibari paraya dönüştürülmesini sağlayacak bir sistem kurmuş durumda. Mastercard’ın kripto para ödeme ortaklarından olacak olan Circle’ın geliştirdiği sabit kripto para birimi USDC, sistemin temeli olacak. Bu sayede müşteriler de kripto para kabul eden bir işletmeye kripto para cüzdanlarına bağlı Mastercard özellikli kartları ile ödeme yapabilecekler. Bu ödemeler işletmenin hesabına USDC ile USDC cinsinden dolar olarak geçiş yapacak.

Sistem henüz test aşamasında olduğu için dönüşüm yapılan itibari para birimi şuanlık sadece Amerikan doları oluyor. Türk Lirası’na bağlı bir ağ benzer bir şekilde anında TL ile ödeme yapabilir anlamına geliyor. Ancak ilk itibariyle ülkemizdeki yasağın kalkması ve Msatercard’ın bu yönde bir adım atması gerekiyor. Konu hakkında Mastercard’dan Raj Dhamodharan, “Günümüzde her kripto para şirketi kripto parayı geleneksel bir itibari paraya dönüştürebilecek altyapıya sahip değil. Biz bunu kolaylaştırıyoruz.”  Dedi.


Electronic Arts Codemasters'ı 1.2 milyar dolara satın aldıElectronic Arts Codemasters'ı 1.2 milyar dolara satın aldı
Realme GT Master Explorer Edition 19 GB RAM'le geliyorRealme GT Master Explorer Edition 19 GB RAM'le geliyor

PAYLAŞ