Mastercard kripto kart için çalışmalara başladı! - Haberler - indir.com

Mastercard kripto kart için çalışmalara başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Mastercard, kripto para birimlerini benimsemeye yönelik yeni bir adım daha attı. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan banka ülkenin ilk kripto ödeme kartını piyasaya çıkarmak için Avustralya’nın en eski kripto borsalarından biri olan CoinJar ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Salı günü Apple Pay ve Google Pay ile entegrasyon yoluyla dijital biçimde kullanıma sunulan yeni kart Eylül ayında fiziksel olarak kullanıcıların kullanımına sunulacak.

2021'in kripto para kullanıcı sayısı açıklandı2021'in kripto para kullanıcı sayısı açıklandı

Mastercard, müşterilerin, Avustralya doları cinsinden eşdeğer tutarı hesaplayarak, Bitcoin, Ether ve XRP dahil olmak üzere 30 farklı para birimi arasından seçim yapmasına olanak sağlayacak. Piyasaya yeni sürülen kart, Mastercard’ın geçerli olduğu her yerde kullanılabilir olacak.

Bitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyor

Mastercard kripto card için düğmeye bastı

CoinJar Ortaklıklar Başkanı Jordan Michaelides konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bizi Instagram’da etiketleyen pek çok insanın [alışverişlerini] [yeni] kartla ödediklerini gördük. Bence perakende odaklı ortam uzun zamandır var. Sonunda bu sorunu çözecek bir çözüm yolu bulduk.

Bildiğiniz gibi, Mastercard kısa süre önce kripto girişimleri için yeni bir küresel destek programı başlatmıştı. Mastercard ayrıca Mastercard’ın kullanıldığı her yerde kripto alımının da yapılmasını sağlamak amacıyla stablecoin USDC ile ortak bir program başlatarak önemli bir adım attı.

CoinJar’ın Mastercard ile olan anlaşması, Visa ile başka bir Avustralyalı kripto fintech şirketi, CryptoSpend arasında kurulan ortaklığın duyurulmasından kısa bir süre sonra geldi.

 


Merkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurduMerkez Bankası kripto paralar için ilk çalışamaları duyurdu
Google kripto para reklam yasağına son verdiGoogle kripto para reklam yasağına son verdi

PAYLAŞ