Maskeli Uzaylı tasarımı 12 milyon dolar değerinde NFT ile satıldı              - Haberler - indir.com

Maskeli Uzaylı tasarımı 12 milyon dolar değerinde NFT ile satıldı             

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 09:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

NTF tüm dünyada tam anlamıyla çılgınlık haline geldi. Yeni bir maskeli uzaylı tasarımı, 12 milyon dolara satıldı.

Yaptığı müzayedeler ile tüm dünyada dikkat çeken Sotheby tarafından yeni yapılan bir ihale, rekor fiyat ile kapandı. İhaleye konu olan tasarım, Maskeli Uzaylı olarak adlandırılırken, milyarder bir isim tarafından NTF’nin 12 milyar dolar karşılığında satın alındığı belirtildi. İhale başlangıcı itibariyle Sotheby tarafından yapılan tanıtımlarda, maskeli uzaylı tasarımının nadide bir NFT ürünü olduğu belirtilmişti.

Non-Fungible-Token (NFT) Nedir?Non-Fungible-Token (NFT) Nedir?

Maske takan tek çalışma

Maskeli Uzaylı tasarımı, 9 farklı “Alien Punk” çalışmasından sadece biri. Mevcut koleksiyon çok nadir olarak değerlendirilirken Maskeli Uzaylı tasarımını özel kılan detay ise tüm çalışmalar arasında maskenin kullanıldığı tek eser olması.  Satışa söz konusu eser ise şu;

Maskeli Uzaylı tasarımının yeni sahibi Shalom Meckenzie

Sotheby's dev fiyat ile sonuçlanan ihale sonrasında ihale ile ilgili detayları aktardı. Yayınlanan bilgilere göre ihaleyi kazanan isim Shalom Meckenzie oldu. Ünlü isim, dünyanın en zengin isimleri arasında yer alıyor. DraftKings'in en büyük hissedarı olan ve son yayınlanan raporlara göre 1.6 milyar dolarlık bir servete sahip olan Shalom Meckenzie, ihaleye girerek yaptığı satın almayla oldukça farklı bir yatırımda bulundu. Bugüne kadar pek çok farklı CryptoPunk eseri satışa çıkarılmış olsa da 12 milyon dolara yaklaşabilen bir eser olmamıştı. Zira resmi verilere göre serideki 7 eser ortalama 1 milyon dolara satıldı. Üstelik satın almaların yanı sıra NFT’lerin el değiştirmeleri de yüksek bedellerle oluyor.

CryptoPunks ücretsiz dağıtılırken, yüksek değeriyle dikkat çekti

NTF her ne kadar yeni bir teknoloji olsa da CryptoPunks serisi, 2017 yılında başlatılan bir girişim. Girişimin başında ise Larva Labs'ın kurucuları Matt Hall ve John Watkinson yer alıyor. İki isim başladıkları projede kısa süre içerisinde önemli bir ilerleme kaydederken 10 bin CryptoPunk Avatar yaratıldı. Sadece 24 x 24 piksel ölçülerinde olan avatarların en önemli özelliği ise tamamının birbirinden farklı olması. Üstelik başlangıç aşamasında binlerce NFT proje kapsamında ücretsiz olarak dağıtılmıştı. Şimdi ise değeri milyon dolarları bulan NFT’ler hem şirketi hem de sahiplerini milyoner yapıyor.


Hollywood yazısı NFT ile satılıyorHollywood yazısı NFT ile satılıyor

PAYLAŞ