Maske takarken iPhone'lardaki Face ID nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Maske takarken iPhone'lardaki Face ID nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-31 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan virüs salgını, kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılmış ve on binlerce kişi enfekte olup yine binlerce kişi yaşamını yitirdi. Ülkemiz dahil olmak üzere hala sorunun devam ettiği koronavirüs için yetkililer çok büyük önlemler almaya devam ediyor. Virüsten korunmak için sürekli bir şekilde maska kullanan kullanıcılar Face ID özellikli iPhone cihazların ne gibi bir durum izleyecekler? İnsanlar korunmak ve enfeksiyonları önlemek için maskeler kullanıyorlar. Ancak günlük yaşamda çeşitli dezavantajları da oluyor. Maske yüzü gizlediği için yüz tanıma özelliğine sahip akıllı telefonların kilidi açması zor olabiliyor. Ancak bu durumunda kullanıcılar tarafından bir yolu bulundu ve maske ile iPhone kilidinin açmalarının yolu bulundu.

iPhone cihazlarda yer alan Face ID özelliği tipik olarak bir yüzün ana hatlarını ve özelliklerini tespit etme özelliğine sahip durumda. Fakat gözlük veya yaşanan maske gibi olağandışı durumlarda ise Face ID’nin cansız nesneleri tespit edebilmesi için baştan ayarlanması gerekecek. Sizlere bu içeriğimizde maskenizle beraber Face ID özelliğini ayarlamak için yapmanız gerekenlere bakacağız.

Face ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktıFace ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktı

Face ID maskeyle nasıl kullanılır?

  • Kullanmış olduğunuz bir cerrahi yüz maskesine sahip olun.
  • Maskeyi yüzünüze takın. Takmıyorsanız ise maskeyi takıyor gibi yüzünüze yakın tutun.
  • iPhone cihazınızdan Ayarlar menüsüne gelin.
  • Face ID ve Parola bölümüne girin.
  • Telefonunuzdaki hem birincil hem de ikincil Face ID’niz var ise önce Face ID’yi sıfırlamanız gerekiyor.
  • Yeni Face ID kurmaya başlamak için Başlayın butonuna tıklayın.
  • Yapılandırma esnasında başınızı çevirirken maskeyi oynatmayın ve tarayıcının yüzünüzü tanıması için önce maskeyi ayarlamanız gerekiyor.
  • Tarama tamamlandığında ise maskenizi çıkartabilirsiniz.
  • Ayarlar uygulamasından çıkarak telefonunuzu kitleyin.

Face ID’yi başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra maskeyi takarak telefon kilidinizi açmayı deneyebilirsiniz. Maske kullanarak ayarlamış olduğunuz  yüz tanıma ayarı çeşitli güvenlik sorunları da oluşturabilir. Bu noktada dikkatli olmanızda fayda olacaktır.


iPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacakiPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacak

PAYLAŞ